Jerremy Blog

21 juni 2024

Jerremy’s inspirerende zoektocht naar meer diepgang in de techniek [interview]

Stel: je werkt bij een leuk bedrijf. Je krijgt een prima salaris, je collega’s zijn aardig, en ook nog eens gezellige vrijdagmiddagborrel, maar je mist iets in je werkzaamheden. Misschien doe je liever ander soort werk of zoek je net iets meer diepgang. Dit laatste is iets wat Jerremy zocht: meer diepgang. Hij werkte puur procesmatig, maar wilde meer diepgang in de installatietechniek. Zijn zoektocht bracht hem bij PD personeel, en met succes. Hij werkt vandaag de dag als projectleider kortlopende projecten bij een toonaangevend installatiebedrijf in Utrecht. Hoe verliep zijn bijzondere zoektocht? En wat heeft zijn ontwikkeling tot projectleider mogelijk gemaakt?

Lees ook: Dit is waarom detacheren ‘hot en happening’ is onder technische professionals – PD personeel

Dit is Jeremy, projectleider kortlopende projecten bij Warmtebouw

‘’Mijn naam is Jerremy donkersloot en ik ben ongeveer 4 maanden werkzaam bij warmtebouw’’. Begint Jeremy op de vraag om zich voor te stellen. Jeremy gaat verder: ‘’voorheen heb ik gewerkt bij een zwembaden exploitant en daar was ik voornamelijk procesmatig verantwoordelijk voor het grootschalig onderhoud van de zwembaden. Dat varieert van de waterinstallatie tot aan een dak die vervangen wordt, of een gevel die geïsoleerd moet worden. Het is heel divers, Alleen het was dus puur procesmatig en ik miste eigenlijk de diepgang in mijn vak, de techniek en dan voornamelijk de installatietechniek.’’ Jerremy werkt nu bij het bedrijf Warmtebouw, maar wat voor een bedrijf is Warmtebouw?

Het bedrijf Warmtebouw

Warmtebouw is een familiebedrijf, opgericht in 1970. Het kantoor staat in Utrecht en is goed bereikbaar, gelegen naast de snelweg. Het installatiebedrijf adviseert, ontwerpt, realiseert en beheert gebouwgebonden installaties, waaronder klimaatinstallaties, sanitaire installaties en sprinklerinstallaties. Van advies en realisatie tot onderhoud en beheer: bij Warmtebouw verzorgen ze projecten van A tot Z, variërend van kleinschalige klussen tot grote, complexe installaties.

Jerremy bij Warmtebouw

‘’Ik was qua kennis op het gebied van installatietechniek niet helemaal optimaal’’

De reden dat Jerremy opzoek ging naar een andere baan was dus omdat hij diepgang miste. Echter was dit niet supermakkelijk, omdat hij niet zoveel technische kennis had. Hij vertelt hierover: ‘’Op een gegeven moment ben ik in contact gekomen met PD personeel. Zij hadden in principe eigenlijk wel een heel mooi aanbod. Ze vroegen mij of ik geïnteresseerd was om bij het bedrijf warmtebouw op gesprek te gaan. En dat was ik. Er zaten wel haken en ogen aan, want ik was qua kennis op het gebied van installatietechniek niet helemaal optimaal. Dus ik zou zeker dan een leertraject aan gaan bij Warmtebouw. En ja zodoende ben ik via PD personeel op een gesprek uitgenodigd.’’

Een perfecte match

Het gesprek beviel voor alle partijen heel goed, wij van PD personeel waren meteen positief. Ook was Jerremy positief, hij legt uit: ‘’Het gesprek ging vrij vlot. Ik heb een vrij nuchtere persoonlijkheid en Warmtebouw is ook wel echt een nuchter bedrijf. Dus dat matchte. Het is een redelijk platte organisatie. Binnen een dag had ik het gesprek en toen reed ik terug naar huis met een goed gevoel. In de auto werd ik redelijk snel gebeld met de mededeling dat ze interesse in mij hadden. De vraag aan mij was of ik ook interesse had. En dat had ik. Ik had meteen een goed gevoel en was absoluut positief.’’

Een succesvol leertraject voor Jerremy

Omdat de kennis van Jerremy van de installatietechniek niet helemaal optimaal was, ging hij het besproken leertraject in en volgde de nodige opleidingen en cursussen. Hij vertelt: ‘’Ik ben aangesteld als aankomende projectleider en ben eigenlijk een leertraject gestart. En ja, dat gaat van een koelmachine tot aan een stookinstallatie die vervangen moet worden, en natuurlijk de HVAC binnen de installatietechniek. Na twee maanden bij Warmtebouw ben ik ook meteen een opleiding gestart. Ik heb de opleiding voor basisinstallatietechniek gevolgd. Dat is de opbouw naar de algemene kennis over installatietechniek. In september begin ik met de MIT-opleiding in de installatietechniek, die veel meer diepgang heeft in de materie van de installatie. Dus ja, daar ben ik mee gestart.’’

Verhuizen en meteen een passende baan vinden

Jerremy heeft toch wel een bijzonder verhaal over hoe hij bij PD is gekomen. Hij solliciteerde namelijk op een functie in het zuiden van het land, net voordat hij ergens anders heen ging verhuizen, maar dat was geen probleem. Hij licht toe: ‘’Hoe ik jullie gevonden heb? Ja, dat is een ook een mooi verhaal. Via Indeed heb ik gesolliciteerd op een functie in het Zuiden van het land en toen ben ik met een andere vestiging van jullie in contact gekomen. Later ben ik doorverwezen naar jullie collega’s in Amersfoort, omdat ik ging verhuizen. Ik kwam uit de regio Doetinchem en ben eind vorig jaar verhuisd naar Barneveld. Dat was Natuurlijk heel mooi, omdat ik juist in die regio een passende baan kon vinden. Warmtebouw zit in Utrecht. Barneveld is, als het meezit, 35 tot 40 minuten rijden, om en nabij een uur. Maar inderdaad, via jullie andere bureau ben ik toen doorverwezen naar Amersfoort. Op een gegeven moment heb ik daar een gesprek gehad, een mooi en vrijblijvend gesprek. We hebben ook meer gekeken naar wat ik zocht, niet specifiek naar de vacature waarop ik gesolliciteerd had, maar ook gewoon van: Hé, wat zoeken jullie in een functie. Vandaaruit heb ik een aantal vacatures gekregen en gekeken of er iets leuks bij zat. Uit die vacatures sprong Warmtebouw er wel echt als eerste uit.’’

‘’De ervaring van het sollicitatiegesprek was relaxt, ze keken echt naar wie ben ik als persoon’’

Op de vraag hoe Jerremy het sollicitatieproces heeft ervaren, antwoord hij dat het een heel nuchter en informeel sollicitatiegesprek was, en dat vond hij dan ook heel fijn. Hij vertelt: ‘’Ja heel nuchter. Ik had verschillende soorten sollicitatiegesprekken; eentje die heel formeel verliep en eentje die echt heel informeel was. Ik vond het gesprek bij Warmtebouw en jullie heel informeel.’’

Vooraf was bekend dat Jerremy niet de meeste technische kennis had, en daarom gingen we ook niet dieper in op zijn technische kennis, maar op hem als persoon. Zo ervaarde Jerremy dit: ‘’Ja ze wisten natuurlijk waarschijnlijk al wat ze aan mij hadden, want qua technische kennis was ik open en eerlijk: die had ik niet optimaal. Die had ik gewoon niet voldoende. Maar procesmatig had ik wel kennis. De ervaring van het gesprek was eigenlijk heel relaxed. Er is wel gesproken over mijn technische achtergrond en technische kennis, maar niet zo veel. Ze keken echt naar wie ik ben als persoon. Ook meer naar mijn procesmatige kennis en hoe ik dingen denk aan te pakken; daar ging het gesprek grotendeels over.’’

‘’PD personeel is heel persoonlijk, ze zijn echt nauw betrokken’’

Bij PD personeel staat een persoonlijke benadering bovenaan. Ook Jerremy heeft kennisgemaakt met onze persoonlijke benadering. Dit zegt hij erover: ‘’Als ik kijk naar hoe dit sollicitatiegesprek en de weg ernaartoe zijn verlopen, vind ik dat jullie heel nauw betrokken zijn. Wat mij echt opviel, is dat ik op de dag van mijn sollicitatiegesprek vooraf even werd gebeld en tips kreeg zoals ‘denk daaraan, denk daaraan en denk daaraan.’ En ook na het gesprek vroegen jullie: ‘Hoe was het gesprek?’ Wat ik vaak in het verleden heb ervaren, is dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek, je gaat erheen, en dan word je een dag later gebeld door het bureau met de vraag hoe het gegaan is. Maar bij jullie vond ik het veel persoonlijker. Dat vond ik echt fijn, vooral die tips van ‘let daarop en denk daaraan.’ De voorbereiding voor het gesprek was absoluut heel positief.’’

Wil jij net als Jerremy een technische baan met meer diepgang? En waar jij echt op je plek zit?

Bij PD personeel staan we klaar om jou te helpen, net zoals we Jerremy geholpen hebben. Jerremy sluit af: ‘’Ja, het is gewoon een hele platte en nuchtere organisatie waar echt voldoende doorgroeimogelijkheden zijn. Ze investeren echt in het personeel op het gebied van opleiding. En de cao is absoluut niet slecht hier. Dus ja, ze hebben een buddy-systeem als je een leertraject aangaat. Dus ja, ik kan zeker zeggen dat ik heel positief ben.’’ Wil jij nou ook net als Jerremy, een baan met meer diepgang? En waar jij echt op je plek zit? Bekijk dan onze vacatures of neem contact met ons op!

Technische vacatures