Ervaringsverhaal Mark

Mark over PD personeel

"'Robert pakte het relax aan, maar reageerde heel snel. Je gaat een stap maken naar een nieuwe baan, dan is het wel fijn dat je gewoon weet dat er snel, open en eerlijk gereageerd wordt.'"

Mark

Functie: Hoofd Technische Dienst

Het succesverhaal van Mark

Als je om je heen kijkt, zie je overal techniek. En dan bedoel ik niet alleen je computer en het koffiezetapparaat, maar ook alledaagse producten. Techniek is overal, bijvoorbeeld het verpakkingsfolie om je flesje Coca-Cola of je flesje Bavaria – Swinkels (tijdens de vrijdagmiddagborrel). Heb je er weleens bij stilgestaan hoe dat folie allemaal gemaakt wordt? En welke enorme, ingewikkelde machines erachter zitten om zoiets ‘simpels’ te produceren?

Dit is iets waar Mark van der Maas (51) zich elke dag mee bezighoudt. Mark is namelijk sinds 3 weken Hoofd Technische Dienst bij het bedrijf Trioworld via PD personeel. We bezochten Mark op zijn werkplek in Wieringerwerf en spraken met hem over zijn functie en zijn ervaring met PD personeel.

Lees ook: https://www.pdpersoneel.nl/ervaringsverhaal/roland/

Hoe is het om te werken als Hoofd Technische Dienst bij het bedrijf Trioworld?

Mark is pas 3 weken in dienst, maar zit al helemaal op zijn plek bij Trioworld als Hoofd Technische Dienst. Trioworld is een internationaal bedrijf dat folie fabriceert. Bij de locatie Wieringerwerf, waar Mark werkt staan 7 grote machines 24/7 folie te fabriceren, waarna dit folie weer getransporteerd wordt om te laten bedrukken. De rol van Mark in dit bedrijf is het aansturen van zijn team om ervoor te zorgen dat de machines blijven draaien. Zo zegt Mark op de eerste vraag om iets over zichzelf en over zijn functie vertellen: “Ik zorg er samen met mijn team voor dat de machines blijven draaien en dat er folie geproduceerd blijft worden. Wat ik belangrijk vind is dat het team het naar hun zin heeft. Daar liggen denk ik ook een van de sterkste punten in het team: Het vertrouwen tussen elkaar. Ik werk met 4 mensen en een inlener en daarnaast ook aangevuld personeel.”

Mark is zeer te spreken over de eerste 3 weken bij zijn nieuwe baan. Zo gaat hij verder “Je wordt hier echt met open armen ontvangen. Iedereen is super vriendelijk en meegaand. Ik heb het nog nooit zo goed meegemaakt bij een bedrijf, want je kan zo bij iedereen binnenstappen. Mensen zijn sociaal en de werkcultuur is fijn en laagdrempelig.” Er heerst dus een fijne werksfeer bij Trioworld, echter moet er wel gewoon hard gewerkt worden: “Alhoewel het een fijne en laagdrempelige cultuur is. Is het wel goed geregeld en professioneel. Als het erop aankomt en het moet, dan wordt het ook gewoon gedaan. Dat wel weer.” Mark is erg te spreken over zijn team en collega’s en is positief over de eerste 3 weken. PD personeel heeft een grote rol gespeeld hierin.

“Bij Robert voelde het contact gewoon direct goed en ik wist dat hij wat voor mij kon betekenen”

Op de vraag hoe Mark bij PD personeel is gekomen antwoord hij: “Ik ben via LinkedIn bij PD gekomen. Ik had mijn profiel open staan voor werk en werd door veel bedrijven benaderd. Ik zag het berichtje van Robert voorbijkomen en ik dacht ik ga hierop reageren.” De reden dat Mark op het berichtje van Robert reageerde had te maken met het goede gevoel dat hij van Robert kreeg. En dit gevoel werd concreet bij de kennismaking: “Toen reageerde Robert snel terug en besloten we de koffie te drinken in Schagen om het verder te bespreken. We gingen 1 op 1 zitten en er was gelijk een klik. Bij Robert voelde het contact gewoon direct goed en ik wist dat hij wat voor mij kon betekenen.” Bij de vervolgvraag waarom dit contact met Robert dan gelijk goed voelde, moest Mark even nadenken, maar kwam hij daarna met een duidelijk en praktisch voorbeeld: “Een leuk voorbeeld is wanneer je een nieuw huis koopt. Als je een huis bezoekt en bij binnenkomst ziet het er lelijk en rommelig uit dan heb je geen goede eerste indruk en hoef je niet verder te kijken binnen. Maar wanneer je een huis in stapt en het is netjes en mooi dan wil je meer van het huis zien, omdat de eerste indruk, het gevoel vanaf het eerste moment goed is.” Met dit voorbeeld doelt Mark erop dat het gevoel en de eerste indruk met PD personeel, in het bijzonder Robert, gewoon positief was. Het gevoel geeft dan ook meestal de doorslag voor mensen.

PD vindt de juiste match voor jou

De derde vraag die Mark gesteld krijgt is hoe het sollicitatieproces met PD is verlopen. “Ik ben naar meerdere bedrijven geweest en heb meerdere mensen gesproken. Uiteindelijke legde Robert de vacature van Trioworld bij mij neer. Deze heb ik toen doorgelezen. Daarna ben ik op een eerste gesprek geweest. Het was een heel fijn en open gesprek en ging kijken of er een klik was. Ik werd daarna uitgenodigd op een 2e gesprek. Dat was weer een open gesprek. En het voelde gewoon goed en met een goede klik. Zo ben ik bij Trioworld gekomen.” Mark verteld dat er wel druk op zat, maar dat er een hele open en gemoedelijke sfeer heerst. Daarnaast vertelt hij dat hij samen met Robert een heel leuk team vormen, een echte eenheid. Voor Mark was het sollicitatietraject niet altijd even makkelijk zo zegt hij: “Het sollicitatietraject kan moeilijk zijn, want vindt maar een goede match voor iemand met de juiste werkgever, alle mensen zijn anders dus moet het goed klikken. En dat is moeilijk, maar dat is PD wel gelukt!”

“Je gaat een stap maken naar een nieuwe baan, dan is het wel fijn dat je gewoon weet dat er snel, open en eerlijk gereageerd wordt”

Wat het contact met PD zo bijzonder maakt? Goede vraag zegt Mark denkend over een antwoord. Eventjes later zegt hij: “Ik heb het geluk dat ik een goede klik met Robert had en nog steeds heb. Het contact is niet alleen maar serieus, maar ook leuk en laagdrempelig. Als ik Robert belde en hij niet opnam. Dan wist ik dat hij binnen een uur wel terugbelde.” Mark is blij met de manier van contact van PD. De snelheid, openheid en de relaxte manier van contact was hetgeen wat er bij PD bovenuit sprong: “Robert pakte het relax aan, maar reageerde heel snel. Je gaat een stap maken naar een nieuwe baan, dan is het wel fijn dat je gewoon weet dat er snel, open en eerlijk gereageerd wordt.” Wij van PD zijn heel blij met deze woorden, maar zeker niet verrast. Wij vinden het allerbelangrijkst om iemand te helpen zijn plek te vinden. De werkzoekende staat altijd centraal en krijgt altijd persoonlijke aandacht.

De gouden tip van Mark

Tenslotte denkt Mark even diep na over het antwoord op de laatste vraag, wat hij zou adviseren aan mensen die een baan zoeken. 10 seconden later antwoordt hij vastbesloten: “Ik zou tegen die mensen zeggen: Zorg dat er een klik is en praat in dezelfde taal dan loopt het op rolletjes. Zonder deze klik houdt het vaak echt op.” Daarnaast geeft hij de tip: “Ga 1 op 1 koffiedrinken met die ene recruiter. Dat raad ik echt aan, het 1 op 1 contact. Dan kom je meer te weten van elkaar dan dat je het via de telefoon of via LinkedIn-berichtje te horen krijgt.” We sluiten het gesprek af met een hand en een bedankje en een snelle kijk naar de indrukwekkende machines.

Wil jij ook een baan waar jij echt op je plek zit zoals Mark? Wij helpen je!

Wil jij net als Mark een baan vinden waar je écht op je plek zit? En open, eerlijk en op een relaxte manier geholpen worden? Wij van PD personeel kunnen jou helpen om jouw droombaan te vinden. We hebben een groot netwerk van technische bedrijven en contacten. Neem vandaag nog contact op wat we voor jou kunnen betekenen. Of Bekijk onze vacatures!

Wij creëren werkgeluk

Ontdek onze vacatures

Werk maken van jouw werkgeluk? En werken voor de beste werkgevers in jouw regio?

Check onze vacatures!