Roland

Roland over PD personeel

"'Er werd goed geluisterd, dat vooral. Ik had het gevoel bij andere detacheringsbureaus dat ik een verkoper aan de lijn had. Bij PD was dat niet zo, ze luisterde goed en het was gewoon positief, toch dus het persoonlijke wat mij aantrok.'"

Roland

Functie: Werkvoorbereider

Het succesverhaal van Roland

Stel je voor dat je als werkvoorbereider de kans krijgt om te werken via PD personeel bij een vooraanstaand bedrijf, gevestigd op een fantastische locatie. Dat is precies wat Roland Franzen(43) met veel enthousiasme heeft ervaren.

Na een succesvolle detacheringsperiode van een jaar is het goede nieuws voor Roland gekomen dat hij in dienst blijft bij het bedrijf VolkerWessels. We zijn buitengewoon blij voor Roland en waarderen zijn positieve woorden en werkgeluk, wat ons als team energie en voldoening geeft. Dit is wat ons werk zo leuk maakt: het helpen van mensen om een baan te vinden waarin ze echt goed op hun plek zitten. We willen Roland van harte bedanken voor zijn inzet en tijd bij PD personeel. We wensen hem alle succes en werkgeluk in de toekomst!

Lees ook: https://www.pdpersoneel.nl/ervaringsverhaal/ermis/

“Ik krijg een voldaan gevoel voor het werk dat ik doe”

Het werk als werkvoorbereider hier bij VolkerWessels op Schiphol is erg breed begint Roland op de vraag hoe hij dit werk vind. “Dit is ook wel echt de Champions League van werkvoorbereiding. Het werk is dan ook erg complex, daardoor had ik het eerste half jaar wel lastig.” Roland verteld dat de functie als werkvoorbereider op Schiphol uitdagend kan zijn. “Bij dit werk moet je dan ook met alles rekening houden; zoals de mist vandaag, Maar ook grondstromen, de verontreiniging op Schiphol en zelfs voorwerpen die eventueel in de grond kunnen liggen.”

Ondanks dat het een uitdagende functie is, is hij erg enthousiast over zijn werk: Zijn collega’s, de werkzaamheden, de locatie, het bedrijf en vooral de voldoening dat het werk geeft. Zo zegt Roland hierover “Het werk is pittig, maar wel echt heel leuk en dynamisch. Je verveelt je nooit en dat is ook hetgeen dat deze baan zo interessant maakt. Ik krijg een voldaan gevoel voor het werk dat ik doe. Ik kom thuis en kijk dan echt met een goed gevoel en voldoening terug op de dag. PD heeft dan ook bijgedragen bij het vinden van deze plek!”

“PD luisterde aandachtig naar mijn wensen”

Op de vraag hoe hij bij PD personeel was gekomen zei hij “Ik werd destijds gebeld door Jullie collega, nadat ze me gevonden had via LinkedIn. Ze stuurde me een berichtje en ik antwoordde dat ik zeer zeker open stond voor een gesprek.” PD personeel sprong er voor Roland bovenuit.

PD was niet zoals andere detacheringsbureaus, want Roland vertelde namelijk verder “Ik had mijn profiel ‘’open to work’’ gezet en werd door heel veel detacheringsbureaus en recruiters benaderd. Andere detacheerders ketste me af en PD luisterde aandachtig naar mijn wensen. Er werd goed geluisterd naar wat ik wilde en dat was het allerbelangrijkst.” Dat is ook precies wat bij PD personeel het allerbelangrijkste is, dat ben jij namelijk. Ons doel is namelijk een werkplek vinden voor iemand met oog op lange termijn. En dat is bij Roland dus zeer zeker gelukt!

Het gemak van het sollicitatieproces

Hoe het sollicitatiegesprek liep? Herhaalde Roland op mijn vraag. “Het sollicitatiegesprek stelde echt niks voor, het was super chill. En dat op een positieve manier. Ik kreeg meerdere opties en daarbij werd Schiphol aanbevolen. Ik ging daar voor de eerste keer op gesprek, toen ik binnen kwam lopen zag ik direct een goede bekende van vroeger. Dus dat was al een fijne binnenkomst. Ik hoefde geen lastige vragen te beantwoorden. Ze waren op zoek naar o.a. werkvoorbereiders en het was eigenlijk meteen goed. Ik ervaarde het als relax, super chill en had totaal geen spanning.” Dat Roland het sollicitatiegesprek als relaxed ervaarde, is eigenlijk geen verassing voor ons. Wij helpen je namelijk gedurende het hele sollicitatietraject en je hoeft dus niet alles zelf te doen.

Dit onderscheidt PD van andere detacheringsbureaus

Het contact met PD was eigenlijk altijd goed van beide kanten. “Er werd goed geluisterd, dat vooral”. Zegt Roland met een tevreden glimlach. “Ik had het gevoel bij andere detacheringsbureaus dat ik een verkoper aan de lijn had. Bij PD was dat niet zo ze luisterde goed en het was gewoon positief, toch dus het persoonlijke wat mij aantrok.” Toen zei hij erachteraan: “Ik weet nu wel waar ik altijd terecht kan. Jullie zijn de eerste die ik bel als ik weer iets anders zou gaan zoeken!” Dit zijn de lovende woorden waar we het voor doen.

“Ik zou PD aanbevelen”

Op de laatste vraag denkt Roland eventjes na: “Ja, wat zou ik dan zeggen tegen mensen die hierbinnen zouden komen? Nou als ik iemand spreek die dan aan mij zou vragen naar een nieuwe baan zou ik PD aanbevelen, eigenlijk is mijn ervaring alleen maar positief!” Nou wie weet krijg je er snel nieuwe collega’s bij via ons sluit mijn collega Deborah glimlachend af. Nou dat zou wel heel mooi zijn dan weet ik in ieder geval wel dat het goed zit antwoord Roland!

Op zoek naar iemand die écht naar jouw wensen luistert? Wij helpen je jouw droombaan te vinden!

Wil jij net als Roland een baan vinden waar er goed naar jouw wensen geluisterd word? En waar jij echt op je plek zit? Wij van PD personeel kunnen jou helpen om jouw droombaan te vinden. We hebben een groot netwerk van technische bedrijven en contacten. Neem vandaag nog contact op wat we voor jou kunnen betekenen. Of Bekijk onze vacatures!

Wij creëren werkgeluk

Ontdek onze vacatures

Werk maken van jouw werkgeluk? En werken voor de beste werkgevers in jouw regio?

Check onze vacatures!