Salaris engineer werktuigbouwkunde

19 april 2024

Zoveel kan jij verdienen als engineer werktuigbouwkunde

Wil jij weten wat het salaris is van een engineer werktuigbouwkunde? Leer meer over de taken van een engineer W, ontdek de verschillende functies en kom erachter wat jij kan verdienen!

Lees ook 6 eigenschappen van een goede werkvoorbereider in de techniek – PD personeel

Wat doet een engineer

Als engineer in de werktuigbouwkunde lever je een waardevolle bijdrage aan het ontwerp, de ontwikkeling en het onderhoud van diverse mechanische systemen en machines. Door het analyseren van problemen, het bedenken van oplossingen en het uitvoeren van tests zorg je ervoor dat de functionaliteit en betrouwbaarheid gewaarborgd blijven. Samenwerken in multidisciplinaire teams en het gebruik van geavanceerde software en technologieën zijn essentieel in dit vakgebied.

Naast technische vaardigheden zijn goede communicatie- en projectmanagementvaardigheden vereist. Het aantrekkelijke aspect van een carrière als engineer in de werktuigbouwkunde is het competitieve salaris, dat voortkomt uit de specialistische kennis en vaardigheden die nodig zijn. Werknemers kunnen een bevredigend inkomen verwachten, met interessante voordelen en groeimogelijkheden in de industrie.

Welke soort functies zijn er allemaal?

In de werktuigbouwkunde zijn er diverse functies beschikbaar voor professionals met verschillende achtergronden en specialisaties. Enkele voorbeelden zijn mechanisch engineer, productie-engineer, piping engineer, procesengineer, software engineer, projectengineer en maintenance engineer. Elk van deze functies vereist specifieke vaardigheden en expertise op het gebied van ontwerp, analyse, fabricage, en kwaliteitsborging. Binnen elk van deze functies is het salaris van een engineer in de werktuigbouwkunde een aantrekkelijke factor, vaak in lijn met de marktstandaard en gebaseerd op ervaring en kwalificaties. Maar wat voor salaris kan je dan verwachten?

Dit is het salaris als Engineer werktuigbouwkunde

Volgens Indeed ligt het gemiddelde salaris van een engineer W op de €3.720 bruto per maand. Bij PD personeel verdien jij als engineer tussen de €2.400 en €5.500 bruto per maand, met een gemiddelde van €3.950*. Het salaris voor een Engineer werktuigbouwkunde hangt af van diverse factoren, zoals ervaringsniveau, opleiding, locatie en werkgever. In het algemeen ligt het startsalaris voor beginnende werktuigbouwkundige engineers rond het gemiddelde van de sector, maar naarmate je meer ervaring opdoet en je vaardigheden verbetert, kan je inkomen aanzienlijk stijgen. Engineers met specifieke kennis of certificeringen hebben vaak de mogelijkheid om hogere salarissen te ontvangen.

*In de salarisrange en het gemiddelde zijn alle engineerfuncties opgenomen die momenteel openstaan bij PD Personeel, van junior tot senior en van mbo tot WO.

Uitgelichte vacatures als Engineer bij PD personeel

Piping Engineer – Alkmaar

Engineer Werktuigbouwkunde – regio Rotterdam

Procesengineer – Gorinchem

Op zoek naar een nieuwe baan als engineer in de techniek?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als engineer in de techniek? Of je nu al ervaren bent of aan het begin staat van je carrière, de technische sector biedt een scala aan mogelijkheden. Of je nu kiest voor mechanische engineering, onderhoud of een andere specialisatie, een carrière in deze sector beloont je niet alleen financieel, maar ook met interessante projecten en de kans om innovaties te realiseren. Bekijk onze openstaande vacatures en solliciteer eenvoudig en direct! Je kunt ook gerust contact met ons opnemen!

Technische vacatures