13 juli 2021

Waarom een detacheringsbureau de beste keuze is!

Het is 7:20 uur. Je pakt je sleutels, broodtrommel en je jack en gaat de deur uit. De frisse lucht komt je tegemoet. Heerlijk. Je stapt in je leaseauto, die zijn nieuwe geur nooit lijkt te verliezen. Je laat je vallen in de comfortabele stoel, start de auto en hoort de stem van Frank Dane op 538 uit je autospeakers. In ongeveer 30 minuten rij je naar je werk.

 

 

Je bent werkvoorbereider bij een aannemer in de nieuwbouw. Al negen jaar rij je deze route. Op je werk aangekomen loop je de schuifdeuren door naar binnen, gaat twee trappen op en wandelt de afdeling werkvoorbereiding op. Je zet je spullen op je bureau, drukt op de powerknop van je computer en denkt: koffie.

Je maakt voor jezelf een heerlijk geurende crème koffie. Ondertussen praat je met wat collega’s die ook net binnen komen. Uiteindelijk ga je zitten achter je computer. Klaar voor de dag.

Lekker vertrouwd. Gezellig ook. Je werkt aan mooie nieuwbouw projecten. Maar toch, je voelt het regelmatig in je buik. De vraag of je niet eens verder moet kijken. Je bent nieuwsgierig naar andere aannemers.

 

 

Je trekt de stoute schoenen aan en besluit te solliciteren bij die ontwikkelende aannemer bij jou om de hoek. Zij hebben altijd toffe projecten en het scheelt 25 minuten reistijd per dag.

Ideaal.
Gewoon eens proberen.

De volgende dag krijg je telefoon. Het is Evelien van HR. Ze laat vol enthousiasme weten dat je een interessant cv hebt. Ze wil graag een sollicitatiegesprek met je plannen. Tof. Na het gesprek krijg je direct te horen dat zij graag met je verder willen en je een contract willen aanbieden.

Een golf van enthousiasme raast door je lijf.
Dat ging makkelijk.
En snel.
En dan tegelijkertijd een twijfel; misschien wel te snel?

Moet je niet meer opties onderzoeken en meer gesprekken voeren? Het was een leuk gesprek, maar de sfeer was anders dan dat je nu gewend bent. Past dat wel bij mij? En als dit zo makkelijk ging, dan gaat het ergens anders vast ook zo makkelijk. Maar is dat nu niet te laat? Want de ontwikkelende aannemer wil snel antwoord.

He bah wat vervelend die twijfel.

 

Hoe had ik deze twijfel kunnen voorkomen?

Door bij de eerste kriebel, nieuwsgierigheid of interesse naar een nieuwe baan, contact met een detacheringsbureau op te nemen.
Van baan verwisselen doe je niet elke dag. Het is niet makkelijk om alle opties te overzien. Het is lastig om alle verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken.
Hoe weet je na één of twee gesprekken of de nieuwe werkgever wel echt bij je past? Of de manier van werken je wel voldoende aanspreekt. En misschien wel het allerbelangrijkste: hoe weet je of de collega’s leuk zijn? Een gesprek is maar een moment opname en tel daar de spanning die je voelt bij op. Dan is het geen eenvoudige keuze.

 

Dat is toch onbegonnen werk?

Wel als je dat allemaal alleen moet doen. Wij kunnen je echt helpen een goede doordachte beslissing te maken. We kennen veel aannemers in de regio. We weten wie er werken en we weten hoe ze werken. Deze informatie kunnen wij allemaal van te voren met je delen.
En natuurlijk willen wij jou ook leren kennen. We willen niet alleen weten wat je kan. Maar we vragen ook naar wat jij belangrijk vind in je werk, in een bedrijf en in de samenwerking met collega’s. We willen weten wat jouw ambities en wensen voor de toekomst zijn.
Op basis van al deze informatie gaan wij voor jou aan de slag.

 

 

En dan sturen jullie mijn cv naar willekeurige bedrijven?

Absoluut niet. We maken een lijst van werkgevers die goed bij jou passen en leggen je uit waarom. Dit zijn niet alleen bedrijven die op dat moment vacatures op hun website hebben staan. Je krijgt ook bedrijven voorgelegd met wie wij samenwerken en bij wie wij altijd goede mensen onder de aandacht mogen brengen. Alleen jij kiest bij wie je voorgesteld wil worden. Wij doen dat nooit buiten jou om.
En wat dan zo fijn is. De rest regelen wij ook. We regelen de afspraken. We doen de salarisonderhandeling. En we zorgen dat jij de tijd hebt om een goede beslissing te maken. De bedrijven weten dat jij meerdere gesprekken gaat voeren. Jij bent in de lead.

 

Ja maar wanneer ik voor een detacheringbureau werk, krijg ik toch minder salaris?

Integendeel! Grote kans dat je zelfs meer salaris ontvangt dan wanneer je zelf de onderhandeling aan gaat. Het is voor ons makkelijker. Wij weten wat je toekomstige collega’s verdienen. Daarbij is onderhandelen voor je eigen salaris meestal spannender. Die spanning hebben wij niet.

 

 

Jullie moeten er toch ook iets aan verdienen?

Dat klopt, maar dat gaat buiten jou om. Dat zijn afspraken die wij met de opdrachtgever maken. Zij betalen ons voor de dienst. Deze afspraken zijn al vóór jouw sollicitatiegesprek duidelijk. Jouw salaris moet passen in het salarishuis van de opdrachtgever. Dat staat los van de vergoeding die zij aan ons betalen.

 

Dus jij zegt dat er alleen maar voordelen zijn?

Ja, eigenlijk wel. Je kunt een goede weloverwogen keuze maken voor een nieuwe baan. Je krijgt vacatures en bedrijven onder ogen die je zelf misschien niet zou hebben gevonden. Daarvoor wordt je begeleidt door een accountmanager die jouw werkgebied goed kent. De accountmanager doet voor jou alle onderhandelingen. Het enige wat jij hoeft te doen is gesprekken voeren en bepalen waar jouw nieuwe werkplek gaat zijn.

 

Maar zijn het dan niet alleen tijdelijke functies?

Wij begeleiden vooral naar vaste banen. Een detavast-constructie noem je dat. Dus eerst kom je een periode bij PD personeel in dienst. Als jij en je werkgever aan het einde van je detachering nog steeds blij zijn met elkaar, dan is de kans groot dat je daarna een contract bij onze opdrachtgever krijgt.

Maar hé, kom anders langs voor een kop koffie op kantoor of bel voor het plannen van een online kennismaking. Dan kun je eerst een goed gevoel krijgen bij onze organisatie. Dan weet je zeker of wij iets voor je kunnen betekenen. We helpen je graag.

 

 

 

> Klik hier als je meer wil weten over wie wij zijn

> Bekijk de contactgegevens van het PD kantoor bij jou in de buurt

> Wij hebben ook een dochter op Schiphol! Zij is een specialist in de fire, safety & security