Voordelen van het hebben van een mentor in de technische sector

26 april 2023

7 Voordelen van het hebben van een mentor in de technische sector

Wat zijn de voordelen van het hebben van een mentor in de technische sector? Ben je werkzaam in de technische sector en ben je op zoek naar manieren om jouw loopbaan naar nieuwe hoogtes te tillen? Dan kan het hebben van een mentor de sleutel zijn tot jouw succes. Een mentor kan je persoonlijke begeleiding en advies geven, helpen bij het vinden van de beste opleidingen en cursussen, je de beste secundaire arbeidsvoorwaarden aanbevelen en je helpen bij salarisonderhandelingen, jou klaarstomen voor sollicitatiegesprekken en helpen jou meer werkgeluk te creëren. 

 

Dit zijn de voordelen van het hebben van een mentor in de technische sector

1. Persoonlijke begeleiding  en advies 

Een mentor in de technische sector kan je persoonlijk begeleiden en advies geven over belangrijke beslissingen en keuzes die je moet maken in je carrière. Of je nu een beginnende professional bent die zijn weg probeert te vinden in de technische sector of een doorgewinterde expert die op zoek is naar nieuwe uitdagingen, een mentor kan je helpen om je vaardigheden en kennis te ontwikkelen en je carrière op het juiste spoor te houden. Je hebt dan ook altijd warm en persoonlijk contact. Zit je ergens mee? heb je ergens hulp bij nodig? Of heb je gewoon even behoefte aan een gesprek? Een belletje of een Whatsappje naar je mentor kan altijd!

Lees ook: Meer dan een detacheerder: Zo helpt PD personeel als mentor met jouw carrière – PD personeel

 

2. Helpen bij het vinden van de beste opleidingen en cursussen

Een mentor kan je helpen om de beste opleidingen en cursussen te vinden om je kennis en vaardigheden te verbeteren en je carrière naar een hoger niveau te tillen. Door hun jarenlange ervaring en netwerk in de technische sector, weten ze precies welke opleidingen en cursussen het meest waardevol zijn en welke het beste aansluiten bij jouw specifieke behoeften en doelen. Zo weet jou mentor bijvoorbeeld wanneer er weer een STAP-budget aangevraagd kan worden en hoe en waar je dit kan doen. Vanaf 1 mei 2023 kan er weer een STAP-budget worden aangevraagd.

Lees ook: Dit zijn de populairste STAP-budget opleidingen in de technische sector – PD personeel

 

3. De beste secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast het bieden van persoonlijke begeleiding en advies, kan een mentor in de technische sector je ook helpen om de beste secundaire arbeidsvoorwaarden te verkrijgen. Denk hierbij aan zaken als een auto van de zaak, verlofdagen, vergoedingen ,thuiswerkmogelijkheden, pensioenregelingen, flexibele werktijden etc. Door hun ervaring in de sector weten ze precies welke bedrijven de beste arbeidsvoorwaarden bieden en kunnen ze je helpen om de juiste keuze te maken voor je carrière.

Lees ook: Flexibiliteit op het werk: Een trend in 2023 – PD personeel

 

4. Kennis en ervaring van de markt

Een mentor in de technische sector kan je ook helpen om je kennis en begrip van de markt te vergroten. Door hun jarenlange ervaring en contacten in de sector zijn ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends, en kunnen ze je helpen om een beter begrip te krijgen van de sector waarin je werkt. Door het grote netwerk en alle contacten die ze hebben zijn ze op de hoogte van alle relevante zaken voor jou. Zijn er bijvoorbeeld nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie of duurzaamheid? Jouw mentor kan daar soms meer over vertellen. 

Lees ook: Werk jij in de metaal- en technieksector? Je gaat er nu nog meer op voorruit! – PD personeel

 

5. Salarisonderhandelingen

Een mentor in de technische sector kan je ook helpen om het salaris te krijgen dat je verdient. Door hun ervaring in de sector weten ze precies wat een eerlijk salaris is voor jouw functie en ervaringsniveau, en kunnen ze je helpen om de juiste onderhandelingsstrategieën te gebruiken om het salaris te krijgen dat je verdient. Ze weten wat iemand die een zelfde functie als jou uitoefent verdiend. Wil jij weten of jij wel genoeg verdient? Download hier het gratis brancheonderzoek en kom erachter wat jouw branchegenoten verdienen!

 

6. Hulp bij sollicitatieprocedure

Ook kunnen ze jou helpen met allerlei zaken rondom de sollicitatieprocedure. Van het opstellen van een cv tot het voorbereiden van sollicitatiegesprekken. Een sollicitatiegesprek is ook altijd spannend. Een mentor helpt jou hierbij, door bijvoorbeeld inzicht te geven in vragen die je kan verwachten, wat je het best kan zeggen en om jezelf goed te presenteren en je kansen te vergroten om de baan te krijgen die je wilt.

Lees ook: Welke vragen stellen recruiters? En hoe bereid je je voor op je sollicitatiegesprek? – PD personeel   

 

7. Helpt om werkgeluk voor jou te creëren! 

Tenslotte zorgt een mentor ervoor; dat jij met plezier naar je werk gaat, dat jij gewaardeerd word, dat jij een gezonde werk-privé balans hebt, dat jij je emoties met collega’s kunt delen, dat jij je gemotiveerd voelt om te presteren, dat jij aandacht krijgt voor perspectief en persoonlijke ontwikkeling, dat jij een gezonde werkdruk heb met weinig werkstress. Maar bovenal is werkgeluk persoonlijk! Het gaat er om wat werkgeluk voor jou betekent. Een mentor begeleidt je in dit proces! 

Lees ook: PD personeel: Het geheim achter werkgeluk – PD personeel

 

Zo vind jij de beste mentor voor jouw baan in de technische sector

Er zijn dus erg veel voordelen van het hebben van een mentor in de technische sector. Je bent altijd overal van op de hoogte en bent een stapje voor, maar hoe vind je de juiste mentor? De juiste mentor vinden voor jou baan in de technische sector kan soms lastig zijn. Vraag jezelf af hoe je begeleidt wil worden in jouw carrière en wat je daarvoor allemaal nodig hebt. Je kan beginnen om te kijken of er een mentor is in jouw eigen netwerk. maak bijvoorbeeld gebruik van een platform, zoals LinkedIn. Hier kan je eenvoudig een groot zakelijk bereik genereren. Ook kan je online kijken naar een nieuwe mentor. Het is belangrijk dat er een klik is tussen jou en je mentor. 

 

Waarom PD personeel de mentor voor jou is 

Ben jij opzoek naar een nieuwe baan? Wat voor ons het allerbelangrijkste is, is niet alleen wat jij kunt, maar ook wie jij bent. We willen jou graag leren kennen. Daarom gaan we met jou in gesprek om te ontdekken waar jij gelukkig van wordt. Wij zorgen ervoor dat jij gewaardeerd word en daarbij staan we altijd voor je klaar. Ben jij toe aan een nieuwe baan in de technische sector? Of wil jij meer weten over wie wij zijn en wat wij voor jou kunnen betekenen én hoe wij werkgeluk voor jou kunnen creëren? Bekijk onze vacatures of neem dan gerust contact met ons op.

Mentor