Wat is werkgeluk

29 augustus 2023

[Infographic] Ontdek wat werkgeluk voor jou betekent

Wat is werkgeluk? En waarom is het hebben van werkgeluk zo enorm belangrijk? Je hebt vast wel de term ”werkgeluk” voorbij zien komen. Maar wat betekent het? En waarom hoor je dit tegenwoordig zo veel? Wij leggen dit gemakkelijk voor je uit in een infographic!

 

Wat is werkgeluk?

Om te beginnen, werkgeluk is de mate waarin mensen gelukkig zijn op en met hun werk. Het gaat er hierbij om het welzijn en het tevreden gevoel dat je op je werk hebt. Werkgeluk is enorm belangrijk. Want werk is immers voor de meeste mensen het grootste deel van hun leven. Werkgeluk is een breed begrip en het betekent met hoeveel plezier je naar je werk gaat, hoezeer je gewaardeerd wordt, of je een gezonde werk-privé balans hebt, of je emoties met collega’s kunt delen, of je gemotiveerd voelt om te presteren, of je aandacht krijgt voor perspectief en persoonlijke ontwikkeling, of je een gezonde werkdruk hebt met weinig werkstress. Maar bovenal is het persoonlijk! Het gaat erom wat het voor jou betekent. Benieuwd hoe PD personeel jou hierbij kan helpen? Neem contact met ons op!

Lees meer: Werk-privé balans en jouw branchegenoten: hoe vaak vinden ze dit bij hun werkgevers? – PD personeel

 

Waarom is dit zo belangrijk?

Werkgeluk is zowel voor werkgever als werknemer belangrijk. De werkgever heeft er baat bij, doordat werknemers beter presteren als zij gelukkig zijn met hun werk. De werknemer voelt zich namelijk gemotiveerder als ze het naar hun zin hebben. Ook is de werksfeer veel beter. Aan de andere kant is het voor de werknemer ook enorm belangrijk. Je gaat met een goed gevoel naar je werk en komt met een voldaan gevoel thuis. Bij een gebrek aan werkgeluk voelt het alsof je in een sleur zit en hier niet uit komt. Op lange termijn kan een gebrek aan gelukkig zijn op werk zelfs bijdragen aan gezondheidsproblemen. Met name te veel stress en een burn-out zijn veel voorkomende problemen.

Infographic Werkgeluk

 

Bij PD personeel creëren wij werkgeluk – Hoe doen wij dat?

Het is geen geheim dat het creëren van werkgeluk voor ons enorm belangrijk is. In 20 jaar tijd hebben we honderden technische professionals geholpen om hun ideale baan te vinden. En dit doen we nog steeds, met veel plezier! Bij PD personeel kijken we dan ook niet alleen naar wat jij kan, maar ook wie jij bent. Wij staan voor je klaar om de beste match voor jou te vinden. Ben jij benieuwd naar onze openstaande vacatures? Ontdek deze dan hier.

Brancheonderzoek werkgeluk