4 redenen waarom kiezen PD

8 november 2023

Dit zijn 4 redenen waarom technische professionals voor PD kiezen

Je kent het vast wel; je opent LinkedIn en ziet dat je weer een berichtje hebt van een recruiter bij een of ander bedrijf dat je niet kent. Wat doe jij in dat geval? Je leest het berichtje waarschijnlijk wel even door, maar reageer je ook? Uit ervaring kunnen we je vertellen dat het grootste deel van de mensen niet reageert. En dat snappen we maar al te goed…

Wij vinden het jammer dat er zoveel onpersoonlijke ”inmail”-berichten rondgaan, want er zijn genoeg recruiters die wel tijd en moeite besteden om iemand persoonlijk te benaderen. Bij PD personeel werken wij ook vanuit een persoonlijke benadering. Maar wat doen wij anders? En wat zeggen jouw vakgenoten (die wel op ons LinkedIn-berichtjes reageren) over ons?

Lees ook: Match tussen jou en een opdrachtgever: hoe pakt PD dit aan? – PD personeel

Waarom kiezen jouw vakgenoten voor PD personeel? En niet voor een ander detacheringsbureau?

Is er een geheim? Of een succesformule? Het is eigenlijk heel simpel. Bij ons draait het niet om zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen bij bedrijven te plaatsen. Ons doel is om technische professionals te matchen met bedrijven met oog voor lange termijn. We gaan dus voor jou aan de slag om een geschikte werkplek te vinden waar jij lange tijd werkzaam blijft. Het grootste deel van onze medewerkers blijft ongeveer een jaar in dienst en wordt daarna volledig overgenomen door het bedrijf waar ze werkzaam zijn.

”Ik kreeg wederom erg waardevol advies, en dat terwijl ik dus eigenlijk bezig ben met mijn vertrek bij PD personeel. Zelfs op dat moment helpt PD personeel simpelweg geweldig. Je merkt dat ze onbaatzuchtig te werk gaan, bij PD personeel willen ze echt graag helpen. Ik heb niet het gevoel dat ze het doen voor de winst.”

Sander Brouwer – projectvoorbereider

Lees hieronder de 4 redenen waarom technische professionals voor PD kiezen (de echte verhalen van jouw vakgenoten).

1. Er word goed geluisterd naar jouw wensen

De eerste reden waarom jouw vakgenoten voor PD kiezen is dat er heel goed geluisterd word naar hun wensen. Wij luisteren en noteren jouw wensen en zoeken daarmee een passende baan voor jou. We zullen je niet zomaar iets voorleggen wat niet bij je past. We horen bijvoorbeeld van sommige onze medewerkers dat andere detacheringsbureaus hun afketsten.

”Ik had mijn profiel ‘’open to work’’ gezet en werd door heel veel detacheringsbureaus en recruiters benaderd. Andere detacheerders ketste me af en PD luisterde aandachtig naar mijn wensen. Er werd goed geluisterd naar wat ik wilde en dat was het allerbelangrijkst.”

Roland Franzen – werkvoorbereider Schiphol

2. De 20+ jaar kennis en ervaring in de technische sector

Een tweede reden is onze ervaring en de naam die wij in de sector gemaakt hebben. Al meer dan 20 jaar matchen wij technische mensen met technische bedrijven. Zo hebben wij in 20 jaar tijd meer dan 1.090 mensen geholpen. Wij werken ook samen met de meest toonaangevende bedrijven van klein tot groot. Je kan dus zeggen dat wij de nodige kennis en ervaring in huis hebben.

”Ik wist wat ik wilde, dus ik ging simpelweg met meerdere detacheerders in gesprek om te zien wat ze me konden bieden. PD wist me direct in contact te brengen met twee bedrijven die aan mijn wensen voldeden.”

Sander Brouwer – Projectvoorbereider

3. Advies en hulp bij het sollicitatieproces

Het advies en de hulp die we bieden bij jouw sollicitatieproces is de derde reden waarom mensen voor PD kiezen. We horen vaak dat het sollicitatietraject bij ons relax en gemakkelijk is. En dat klopt ook wij begeleiden je gedurende het gehele traject. Het enige wat jij hoeft te doen is gesprekken voeren.

”Hij luisterde echt naar mijn wensen en nam ze daadwerkelijk serieus. Niet alleen dat: binnen een paar dagen wisten ze me te vertellen over een opdrachtgever die exact de rol bood waar ik naar zocht. Dat ging informeel en erg prettig met een bericht in de trant van ‘’Hé wat vind je hiervan?”

Joyce Vlaming – GIS adviseur

4. Meer dan alleen een baan vinden

Tenslotte kunnen wij meer betekenen dan alleen een baan voor je te vinden. De geschikte baan voor jou vinden is ons eerste doel. Wanneer dat gelukt is kunnen we nog meer voor je betekenen. Denk aan opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, cursussen, certificaten, arbeidsvoorwaarden, hulp, advies, bieden van een luisterend oor en nog veel meer!

”PD personeel hielp me met het vinden van een cursus zodat ik snel op het benodigde niveau zat. Daarbij werd ik ook financieel door PD personeel gesteund.”

Ermis Mele – Revit Engineer

Solliciteer vandaag nog op een van onze vacatures. Wij staan voor je klaar!

Wil jij ook een van onze succesverhalen worden? Dat kan! Je kunt onze vacatures bekijken en direct solliciteren op de functie die bij jou past. Als je niet precies weet wat je wilt of als je benieuwd bent naar de mogelijkheden, kun je contact met ons opnemen. Er staat altijd iemand voor je klaar om jou persoonlijk te helpen! Dus schroom niet en laat ons je helpen bij het vinden van een nieuwe baan, meer dan alleen een nieuwe baan!

PD personeel vind jouw ideale werkgever