Ermis over PD personeel

"’PD personeel hielp me met het vinden van een cursus zodat ik snel op het benodigde niveau zat. Daarbij werd ik ook financieel door PD personeel gesteund."

Ermis

Functie: Revit Engineer

Het succesverhaal van Ermis

Werken via PD personeel betekent dat je aan de slag kunt met uitdagingen die precies in jouw straatje liggen. Zo ging Ermis Mele (32) aan de slag als Revit Engineer bij Intures. Omdat Ermis eigenlijk uit Griekenland komt, en architectuur studeerde, moest hij hiervoor wel enkele uitdagingen overwinnen. Hoe deed hij dat? En welke rol speelde PD personeel hierin?

Drie jaar geleden kwam Ermis uit Griekenland naar Nederland. Inmiddels is hij neergestreken in Castricum, vlakbij zijn nieuwe opdrachtgever die hij via PD personeel wist te vinden. ‘’Ik heb in Nederland van alles gedaan voor ik uitkwam bij mijn ideale baan. Voor ik bij Intures aan de slag ging werd ik via LinkedIn benaderd door Jessica van PD personeel. En haar ben ik inmiddels heel erg dankbaar.’’

Lees ook: Zo haal je net als Sander alles uit jouw baan als junior projectvoorbereider in de bouw

Meer dan alleen een baan vinden

Ermis volgde zijn opleiding in Griekenland en studeerde vervolgens vijf jaar architectuur in Albanië, waar hij geboren is. Na zijn afstuderen werkte hij samen met zijn vader, die civiel ingenieur was. Als freelance architect wist hij al snel meerdere opdrachtgevers aan zich te binden in Griekenland. Bij zijn aankomst in Nederland begon hij echter bijna van voren af aan. Hij behield natuurlijk zijn ervaring en portfolio, maar verloor zijn netwerk en kreeg te maken met culturele verschillen en taalbarrières.

“Dat Jessica mij via LinkedIn benaderd heeft ben ik erg blij mee. Jessica heeft immers meer voor me gedaan dan alleen het vinden van een baan. Ze hielp me met het opstellen van een nieuw CV en ze nam ontzettend goed de tijd om me te leren kennen. Zo wist ze precies wat ik zocht en wat ik wilde. Hiervoor ben ik op kantoor bij PD personeel uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek.”

Het sollicitatieproces met PD personeel

Ermis vervolgt: ‘’Al snel had Jessica twee potentiële banen voor me gevonden. Uiteindelijk koos ik voor een gesprek met Intures. Jessica ging met me mee naar hun kantoor voor het gesprek en ondersteunde me volledig. Het ging eigenlijk ontzettend snel.

“Bijna een tweede school voor me”

“Hoewel ik ervaring heb als architect, ben ik bij Intures aan de slag gegaan als Revit Engineer. Met Revit was ik bekend, maar ik zat nog niet op een professioneel niveau. PD personeel hielp me met het vinden van een cursus zodat ik snel op het benodigde niveau zat. Daarbij werd ik ook financieel door PD personeel gesteund. Ik mag nu met geweldige nieuwe technologieën aan de slag! Met nieuwe laserscanners bijvoorbeeld, onder andere een variant die je op je hoofd zet en waarmee je zo je omgeving scant.”

Om op bouwterreinen aan de slag te mogen heeft PD personeel ook geholpen bij het behalen van een VCA certificaat zodat Ermis mag werken op een actief bouwterrein.

Toekomst

“In de toekomst zou ik graag als projectmanager aan de slag willen met aannemers. Momenteel ontwikkel ik mezelf erg op het gebied van plannen, tijdsmanagement en de financiële kant van de bouw. Naast mijn tekencompetenties leer ik bij mijn werkgever nu ook veel over verschillende bouwmaterialen en wat bijvoorbeeld de kosten daarvan zijn. Hiervoor moet ik nog wel werken aan mijn Nederlands, maar bij Intures spreken ze enkel Nederlands waardoor dat nu best hard gaat. Ik kom er wel!”

PD personeel als mentor

Zelfs wanneer je bij je nieuwe werkgever aan de slag bent, blijft PD personeel ondersteuning bieden aan iedere gedetacheerde. ‘’Ik spreek Jessica nog steeds veel. Dat kan zelfs heel toegankelijk via WhatsApp. Ik kan wel zeggen dat Jessica mijn mentor is. Zij hielp me te worden wie ik vandaag de dag ben. Ik wil daarom PD personeel en persoonlijk Jessica bedanken voor alles wat ze voor me gedaan hebben. Ik ben nu echt heel blij met wat ik doe!’’

Ook aan de slag met jouw droombaan?

Wil jij net als Ermis ook de opdrachtgever vinden die bij je past? Ga dan eens met ons in gesprek, bij PD personeel werken we immers vanuit jou als werknemer in plaats vanuit het perspectief van de opdrachtgever. Zo kun je rekenen op een betere fit bij je nieuwe baan, de beste secundaire arbeidsvoorwaarden, iemand die je tijdens jouw carrière blijft ondersteunen met hulp en coaching én heb je toegang tot cursussen en trainingen.

Wij creëren werkgeluk

Ontdek onze vacatures

Werk maken van jouw werkgeluk? En werken voor de beste werkgevers in jouw regio?

Check onze vacatures!