Technologische ontwikkelingen

9 mei 2023

Deze technologische ontwikkelingen komen eraan

Welke technologische ontwikkelingen zullen bedrijven toe gaan passen voor de periode 2023 – 2027? Hoe ziet de toekomst van werken in o.a. de technische sector eruit? Welke technologische ontwikkelingen zien we voor de komende 5 jaar? Het World Economic Forum heeft dit onderzocht in het Future of Jobs 2023 onderzoek, Wij hebben de belangrijkste technologische ontwikkelingen en trends voor jou samengevat!  

Lees ook: Deze veranderingen kan jij verwachten op het werk! – PD personeel

 

Technologische ontwikkelingen 2023 – 2027: Dit zeggen bedrijven

Augmented en virtual reality zullen in de nabije toekomst waarschijnlijk op grote schaal worden toegepast door organisaties in verschillende sectoren. Ook blijkt uit gegevens van de International Federation of Robotics dat het aantal industriële robots per 10.000 werknemers snel blijft stijgen. In de afgelopen vijf jaar is de robotdichtheid bijna verdubbeld tot gemiddeld 126 robots per 10.000 werknemers.

Wat betreft het effect van robots op de werkgelegenheid, blijkt uit onderzoek dat 60% van de bedrijven die actief zijn in de informatie- en technologiediensten veel nieuwe banen in de komende vijf jaar voorspelt. Momenteel worden al 34% van alle bedrijfsgerelateerde taken uitgevoerd door machines, terwijl de overige 66% door mensen wordt uitgevoerd. Met de toenemende mogelijkheden van automatisering en augmentatie zal dit beeld naar verwachting veranderen en de komende jaren verder uitbreiden, nu AI-technieken volwassen worden en een toepassing in alle sectoren krijgen. ChatGPT ken je waarschijnlijk wel, maar elke dag komen er honderden AI-tools bij waar we niet meer om heen kunnen.


Bron: World Economic Forum, Future of Job survey 2023

Uit een recente enquête onder organisaties blijkt dat digitale platformen en apps in de komende vijf jaar bij 86,7% van de ondervraagde bedrijven zullen worden toegepast. Ook zal 80,9% technologieën voor opleidingen en personeelsontwikkeling invoeren. Verder is AI in opkomst: 74,9% van de ondervraagde bedrijven denkt dat AI in de toekomst een grote rol zal blijven spelen. Opvallend is dat meer dan de helft van de bedrijven technologieën op het gebied van duurzaamheid toepassen. Dit toont aan dat bedrijven zich steeds bewuster worden van hun impact op het milieu. Kortom, de enquête laat zien dat organisaties zich steeds meer richten op innovatie en duurzaamheid om zich te onderscheiden in een competitieve markt en bij te dragen aan een betere wereld.

 

Wil je op de hoogte blijven van wat er in de markt speelt? Dit kan PD personeel voor jou betekenen!

Ben jij toe aan een nieuwe baan in de technische sector? Wij van PD personeel kennen de technische markt erg goed. We zijn op de hoogte van de laatste veranderingen en ontwikkelingen. Wat voor ons het allerbelangrijkste is, is niet alleen wat jij kunt, maar ook wie jij bent. We willen jou graag leren kennen. Daarom gaan we met jou in gesprek om te ontdekken wat nou écht bij je past. Neem gerust contact met ons op!

Pd personeel vacatures