Carrièreswitch maken

25 juli 2023

Overweeg je een carrièreswitch? Ontdek deze kansrijke banen!

Overweeg je een carrièreswitch? Dan hoef je eigenlijk niet lang te zoeken. Alleen al op LinkedIn stroomt jouw inbox waarschijnlijk over met recruiters. Soms zijn dit hele leuke onpersoonlijke InMail berichten én geweldige aanbiedingen, zoals een pingpongtafel! Nee maar, tegenwoordig is er zoveel aanbod en zijn er zoveel verschillende functies, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij voor jou de meest kansrijke banen uitgezocht waarnaar een carrièreswitch maken het overwegen waard is. 

Lees ook: Zo weet je dat het tijd is voor een carrièreswitch – PD personeel

 

Een carrièreswitch maken naar een groene baan is razend populair! 

Groene banen zijn razend populair. Deze populariteit is te danken aan de noodzaak om de klimaatdoelstellingen te halen. Het Future of Jobs Report, gepubliceerd door het World Economic Forum heeft gegevens van LinkedIn gebruikt om te onderzoeken hoe werkgevers en werknemers reageren op deze groene transitie. Uit het rapport blijkt dat werkgevers een toenemend aantal groene werknemers in dienst nemen, met een jaar-op-jaar groei van groene banen die hoger is dan de totale groei van het aantal banen sinds 2019. Groene banen zijn zelfs zo populair dat er drie behoren tot de snelstgroeiende vacatures op LinkedIn (grafiek hieronder). Groene banen blijven alsmaar groeien. In de toekomst zal elk bedrijf een duurzaamheidsspecialist of duurzaamheidsmanager nodig hebben. Daarom zijn groene banen erg kansrijk en is zeker het overwegen waard om een carrièreswitch te maken!  

Snelst groeiende vacatures op LinkedIn

 

Dit zijn de meest kansrijke banen die zeker het overwegen waard zijn

Wil jij het meest mogelijke verdienen binnen jouw vakgebied? Wil jij doorgroeien binnen je functie? En wil jij zeker zijn dat jouw baan in de toekomst nog steeds gevraagd word? Dit zijn voorbeelden waarmee wij ”kansrijke” banen definiëren. Het zal je misschien niet verbazen dat een functie als AI en Machine Learning Specialisten gezien worden als één van de meest opkomende banen. De verwachting is dat in de komende 5 jaar er 40% nieuwe ”AI” banen komen. Ook zijn, zoals gezegd hierboven, groene banen zeer kansrijk. Data analisten -en wetenschappers, bedrijfsontwikkeling professionals, projectmanagers etc. behoren ook tot kansrijke banen in de komende 5 jaar. 

 

Deze banen in de techniek zijn zeer kansrijk!

Daarnaast zijn er enorm veel kansen in de sectoren werktuigbouwkundeElektrotechniek, InstallatietechniekCiviele techniek en Bouwkunde. Denk hierbij aan banen als: robotica engineers, specialisten in procesautomatisering, technische specialisten, project managers, architecten en landmeters, industriële en productie-engineers, elektrotechniek engineers en civiele engineers. Deze banen staan in de top-50 meest kansrijke banen. Maar ook werkvoorbereiders, tekenaars, project- en contractcoördinators en projectleiders zijn veelbelovend. Bij PD personeel hebben wij voor elk van deze functies vacatures openstaan. Dus wil jij een carrièreswitch maken naar de technische sector? Bekijk dan onze vacatures!

 

Let op: deze banen zullen in de toekomst langzaam verdwijnen 

Aan de andere kant zullen er in de toekomst ook banen langzamerhand minder nodig worden. Het aantal van deze banen zullen verminderen door o.a. technologische veranderingen, automatiseringen of doordat deze banen overbodig of vervangen worden. Veel van deze functies waren vroeger nodig, omdat het nog handmatig moest gebeuren. Tegenwoordig kan er dus veel geautomatiseerd worden. Door de explosieve opkomst van o.a. AI-diensten zal er in de toekomst nóg veel meer geautomatiseerd kunnen worden. Waardoor er zelfs banen helemaal overbodig zullen zijn. Hiervoor in plaats komen er nieuwe banen bij die we nu nog niet kennen.  

Grootste daling in banen

Een carrièreswitch maken? Wij bieden jouw de kans tot de beste baan!

Wil jij ook het meest mogelijke verdienen binnen jouw vakgebied? Wil jij ook doorgroeien binnen je functie? En wil jij er ook zeker zijn dat jouw baan in de toekomst nog steeds relevant is? Wil jij een carrièreswitch maken? Dat kan! Honderden technische professionals gingen je al voor! Na 20 jaar ervaring te hebben in jouw branche weten wij hoe jij de beste baan kan vind

branche weten wij hoe jij de beste baan kan vinden die bij je past. Bekijk onze vacatures óf heb je vragen? Neem gerust contact met ons op!

Brancheonderzoek