21 april 2023

Flexibiliteit op het werk: Een trend in 2023

Uit het Workmonitor-onderzoek van 2023, dat is uitgevoerd door Randstad, blijkt dat flexibiliteit op het werk een belangrijke trend is onder werknemers. Bijna de helft van alle ondervraagden geeft aan dat zij niet zouden kiezen voor een baan waarbij er geen flexibele werktijden zijn. Bovendien geeft één op de vijf respondenten aan dat zij in het verleden een baan hebben opgezegd vanwege te weinig flexibiliteit op het werk. Dit zijn opvallende resultaten die wijzen op het belang van flexibiliteit op de moderne werkvloer. 

Lees ook: Meer dan een detacheerder: Zo helpt PD personeel als mentor met jouw carrière – PD personeel

 

Wat is flexibiliteit op het werk?

Flexibiliteit op het werk betekent dat je jouw werk kunt aanpassen aan jouw persoonlijke behoeften en omstandigheden. Dit kan variëren van het werken vanuit huis, flexibele werktijden hebben of de mogelijkheid hebben om parttime te werken. In de technische sector is flexibiliteit essentieel om te kunnen meegaan met de nieuwste ontwikkelingen. Bedrijven die flexibiliteit toepassen, kunnen zich aanpassen aan veranderingen en tegelijkertijd de productiviteit en het welzijn van hun werknemers verbeteren. Dus, vraag jouw werkgever naar flexibele opties en bespreek hoe je jouw werkervaring beter kunt aanpassen aan jouw levensstijl en behoeften.

werk flexibiliteit

 

Waarom is dit juist een trend voor 2023?

Met name voor jongeren is flexibiliteit op het werk een belangrijke factor, zowel in hun werkuren als de werklocatie. Zelfs nu veel werkplekken een terugkeer naar kantoor hebben opgelegd, blijft flexibiliteit een bijzonder belangrijk voordeel. Onderzoek heeft aangetoond dat een goede werk-privé balans voor werknemers van groot belang is. Flexibiliteit kan hieraan bijdragen. Deze bevindingen onderstrepen dat het aantrekken van talent meer vereist dan alleen concurrerende salarissen en voordelen. Tegenwoordig willen werknemers een compleet pakket: zekerheid, flexibiliteit, exclusiviteit en financiële stabiliteit op een plek waar zij zich thuis voelen.

 

Wat kan PD personeel voor jou betekenen?

Wat voor ons het allerbelangrijkste is, is niet alleen wat jij kunt, maar ook wie jij bent. We willen jou graag leren kennen. Daarom gaan we met jou in gesprek om te ontdekken wat nou écht bij je past en waar jij gelukkig van wordt. Wij zorgen ervoor dat jij gewaardeerd word! Ben jij toe aan een nieuwe baan in de technische sector? Of wil jij meer weten over wie wij zijn en wat wij voor jou kunnen beteken

rvoor dat jij gewaardeerd word! Ben jij toe aan een nieuwe baan in de technische sector? Of wil jij meer weten over wie wij zijn en wat wij voor jou kunnen betekenen én hoe wij werkgeluk voor jou kunnen creëren? Bekijk onze vacatures of neem dan gerust contact met ons op. 

Flexibel werken