Blog Jerry

6 december 2023

Dit is hoe Jerry moeiteloos 6 cursussen volgde in de elektrotechniek via PD personeel [interview]

Waarschijnlijk herken je het wel; een nieuwe baan of een andere functie betekent vaak dat je cursussen moet volgen om je vakkennis up-to-date te krijgen. Het lastige is echter dat je niet altijd precies weet welke cursussen noodzakelijk zijn en waar je ze kunt vinden. Het zou handig zijn als iemand je kon begeleiden bij het vinden van de meest geschikte cursussen.

Jerry van Heiningen (46) ondervond dit zelf. Hij maakte de overstap van de autobranche naar de elektrotechniek en volgde de nodige cursussen. Gelukkig vond hij de juiste begeleiding en wist hij in totaal 6 relevante cursussen te volgen!

Lees ook het verhaal van John: De ultieme carrièreswitch naar de techniek die je nog nooit gezien hebt – PD personeel

Hoe is het om te werken als servicemonteur in de elektrotechniek?

‘’Ik ben Jerry van Heiningen, 46 jaar oud, en werk nu al zo’n jaartje als servicemonteur bij Unica,” begint Jerry terwijl hij gevraagd wordt zichzelf voor te stellen. Unica is een vooraanstaande technische dienstverlener op het gebied van gebouwgebonden installaties, met domeinen in installatietechniek, energie, ICT, industrie, Internet of Things (IoT) en smart buildings. Als een innovatief en duurzaam bedrijf behoort Unica tot de grootste technische dienstverleners in Nederland.

Op de Zuidas, waar Jerry zijn werkplek heeft, draagt hij de verantwoordelijkheid voor de gebouwgebonden installaties. Hij legt uit: ”Mijn taken omvatten onder andere het beheren van luchtfilters, noodverlichting, kleppenvervanging, ventilatoren, brandmelders en meer. Ik vind het heel leuk en veelzijdig werk. We zijn hier met in totaal vier mensen, en ik heb een uitstekende klik met mijn collega’s. Ze hebben wel een andere mentaliteit dan ik gewend was, maar dat maakt het juist zo interessant. Je leert veel van elkaar.”

Van de autobranche naar de elektrotechniek

”Pfoe, hoe ben ik eigenlijk bij jullie gekomen? Laat me even denken, het is ook alweer zo’n twee jaar geleden,” mijmert Jerry, reflecterend op mijn tweede vraag. ”Oh ja, ik herinner me nu dat ik via jullie website solliciteerde op een vacature. Suzan nam toen contact met me op via LinkedIn, waar ik overigens mijn status als ‘open-to-work’ had ingesteld. Dus ja, ik zette zelf de eerste stap, en toen begon het balletje te rollen.”

Hoewel Jerry oorspronkelijk uit een andere branche kwam, moest er goed worden gekeken of dit wel de juiste match zou zijn. Jerry vervolgt: ”Voordat ik op de vacature reageerde, werkte ik in een compleet ander vakgebied, namelijk de autobranche. Maar ondanks de verschillen tussen de autobranche en elektrotechniek waren er toch overeenkomsten. Dus het voelde niet als een onlogische keuze.” En deze keuze blijkt achteraf gezien zeer succesvol te zijn, want twee jaar later geniet Jerry nog steeds van zijn werk in de elektrotechniek. Hij deelt enthousiast: ”Ik ben echt blij met mijn keuze. Ik zit hier op mijn plek, omringd door geweldige mensen. Het voelt als de perfecte match.”

Gemakkelijk sollicitatieproces

Nadat Suzan contact met Jerry opnam via LinkedIn volgde er al snel meerdere gesprekken. Jerry is zeer te spreken over het sollicitatieproces en de rol van Suzan hierin: ‘’ Het sollicitatieproces is soepel en makkelijker verlopen, Suzan is een fijne gesprekpartner en het proces ging eigenlijk vanzelf. Ik nam de beslissing om mijn vorige baan achter me te laten vanwege veranderingen in het managementteam, waardoor ik op zoek was naar iets nieuws.”

De kennismaking begon op het hoofdkantoor van PD personeel in Alkmaar en werd gevolgd door gesprekken op locatie. Jerry deelt zijn ervaring: ”Na mijn sollicitatie had ik eerst een kennismakingsgesprek op het kantoor van PD personeel. Suzan gaf me meer inzicht in Unica, wat meteen interessant klonk. Vervolgens heeft Suzan me voorgesteld aan Unica, en hun oprechte interesse in mij was duidelijk. Na het eerste gesprek bij Unica was eigenlijk al meteen helder dat het een goede match was.”

‘’PD personeel is echt een heel mensgericht bedrijf’’

Het contact met PD personeel ervaarde Jerry bijzonder prettig en laagdrempelig: ‘’ Suzan was erg professioneel gedurende het hele sollicitatietraject. Ze vulde het goed aan waar nodig. Ik kon haar ook altijd een appje sturen als ik iets wilde weten, dit ging heel laagdrempelig van hoe zit dat? En kan je mij helpen? Etc. Zelfs een heel laagdrempelig appje op de meest willekeurige uren van de dag op haar privé telefoon. Het contact voelde niet per se zakelijk aan, en dat vond ik prettig. Na twee jaar is het contact nog steeds even goed.’’ 

Het sollicitatieproces verliep dus soepel en het contact met PD personeel kan Jerry in één woord samenvatten: ‘’Menselijk, PD is echt een heel mensgericht bedrijf. Ze zijn ontzettend vriendelijk en je merkt dat ze oprecht gericht zijn op de mensen’’

Moeiteloos de nodige opleidingen -en cursussen volgen

Ondanks dat het sollicitatietraject soepel verliep, moest Jerry nog het nodige ondernemen om de vereiste kennis voor zijn nieuwe functie te krijgen. Daarom volgde hij via PD personeel een zestal cursussen en opleidingen. Jerry toont zijn waardering: ”Ik ben PD personeel echt dankbaar voor de opleidingen en cursussen die ze voor me hebben geregeld. Ik heb onder andere de cursussen basis elektrotechniek, brandmeldinstallaties (bmi), VCU, het keuren van trappen en ladders, NEN3140 en NEN2148 gevolgd.” Het kostte Jerry weinig moeite om deze cursussen te doorlopen. Zelf probeerde hij via Google de benodigde cursussen te vinden, maar dat bleek lastig. Daarom waardeert hij het gemak van PD personeel des te meer. Hij vervolgt: ”Het proces om deze cursussen te volgen verliep echt supermakkelijk. Als ik aangaf dat ik interesse had, regelde ze het voor me. In mijn geval nam Suzan het zoeken en regelen op zich en kwamen ze met de geschikte cursus, waarvoor PD personeel ook de financiering en faciliteiten verzorgde.”

Wil jij ook een baan in de techniek waar jij de nodige opleidingen en cursussen kunt volgen?

Op de laatste vraag wat Jerry tegen toekomstige collega’s zou zeggen antwoord hij: ‘’ Toevallig zoeken we nu weer een nieuwe collega. Dus komt er weer een plek vrij. Tegen deze nieuwe collega zou ik zeggen dat je heel veel vrijheid krijgt. Ik ben nu al 2 jaar in contact met PD personeel en de twee jaar zijn heel soepel gelopen. Ze hielpen mij waar nodig, zo ook met de juiste cursussen en opleidingen, daar ben ik blij mee.’’

Tenslotte sluit Jerry met een knipoog af: ‘’als je mijn collega wordt, moet je wel iemand zijn waar ik mee om kan gaan, nee maar dat komt meestal goed. We hebben hier gewoon een heel leuk team van collega’s en ook echt een leuk bedrijf.’’ We nemen de laatste hap van de zelfgemaakte koekjes en geven elkaar de hand. ‘’Tot snel weer’’. Wil jij net als Jerry een werkplek waar jij de vrijheid krijgt met de nodige opleidingen en cursussen? Bekijk dan onze vacatures of neem contact op!

Blog Jerry