Veranderingen op het werk

5 mei 2023

Deze veranderingen kan jij verwachten op het werk!

Deze veranderingen kan jij verwachten op het werk! Hoe ziet de toekomst van werken in o.a. de technische sector eruit? Welke trends zien we voor de komende 5 jaar. Wat kan er verwacht worden op het gebied van veranderingen op werk? En hoe duurzaam is de toekomst? Deze vragen zijn onderzocht in het meest recente rapport van het Future of Jobs 2023 onderzoek, uitgevoerd door het World Economic Forum. Wij hebben de belangrijkste trends en ontwikkelingen voor jou samengevat!  

Lees ook: Voordelen van het hebben van een mentor in de technische sector – PD personeel

 

Deze veranderingen kan jij verwachten op het werk in de komende 5 jaar

Bron: World Economic Forum, Future of Job survey 2023

In het bovenstaande overzicht is duidelijk te zien wat de belangrijkste trends zijn waarvan organisaties verwachten dat ze de komende 5 jaar impact zullen hebben op het werk. De percentages geven aan hoeveel procent van de organisaties denkt dat deze trends van invloed zullen zijn. Het merendeel van de organisaties verwacht dat nieuwe en grensverleggende technologieën impact zullen maken. 86,2% van de organisaties geeft aan deze ontwikkelingen te verwachten in de komende 5 jaar. Ook denkt ruim 80% van de bedrijven dat er meer normen zullen komen op het gebied van milieu, sociaal en bestuurlijk beleid. Daarnaast denkt ruim 3 op de 4 bedrijven dat de kosten van levensonderhoud voor consumenten verder zullen stijgen in de komende 5 jaar. Uit de resultaten blijkt ook dat bedrijven van mening zijn dat investeren in een groene toekomst grote impact zal hebben op het werk in de komende 5 jaar. 

 

En wat zijn de duurzame trends en veranderingen? 

Duurzame veranderingen zijn nodig om de Overeenkomst van Parijs te halen. Zo gaat er komende jaren nóg veel meer uit de kast getrokken worden om een groene economie te creëren. Daarom lanceren bedrijven hun eigen groene initiatieven. De vraag naar groene banen groeit snel in alle sectoren en dit wordt ondersteund door het Future of Jobs Rapport 2023 van het World Economic Forum.

Het rapport heeft de 10 snelst groeiende vacatures op LinkedIn van 2018 tot 2022 gepubliceerd. En hieruit blijkt dat de vraag naar duurzame functies enorm is gestegen. Duurzaamheidsanalisten zijn de op één na snelste stijger op de lijst, met een jaarlijkse vraaggroei van 45%. Ook duurzaamheidsspecialisten staan hoog op de lijst, met een jaarlijkse vraaggroei van 43%. De vraag naar duurzaamheidsmanagers groeit ook snel, met een vraaggroei van 40% per jaar. Deze stijging in de vraag naar groene banen is een duidelijk teken dat de wereldwijde overgang naar een groene economie een enorme impact zal hebben op de arbeidsmarkt.  Kortom, de toekomst is groen en dat weten bedrijven ook. 

 

Wil je op de hoogte blijven van wat er in de markt speelt? Dit kan PD personeel voor jou betekenen!

Ben jij toe aan een nieuwe baan in de technische sector? Wij van PD personeel kennen de technische markt erg goed. We zijn op de hoogte van de laatste veranderingen en ontwikkelingen. Wat voor ons het allerbelangrijkste is, is niet alleen wat jij kunt, maar ook wie jij bent. We willen jou graag leren kennen. Daarom gaan we met jou in gesprek om te ontdekken wat nou écht bij je past en waar jij gelukkig van wordt. Wij waarderen jou! Of wil jij meer weten over wie wij zijn en wat wij voor jou kunnen betekenen én hoe wij werkgeluk voor jou ku

Technische vacatures