Dag van de bouw 2023

9 juni 2023

Dag van de bouw 2023: kansen in de bouw en infra

Op 17 juni 2023 vind de zestiende editie van dag van de bouw plaats. Op deze nationale ”feestdag” stellen bouw- en infrabedrijven hun projecten open voor het Nederlandse publiek. Je hebt hierbij de gelegenheid om bijzondere plekken en bouwplaatsen te zien. Dé branchevereniging Bouwend Nederland is de initiatiefnemer en de organisator van de dag van de bouw. De dag van de bouw is onderdeel van de campagne ‘De bouw maakt het’, waarbij het belang van de bouw- en infrasector word benadrukt. In 2022 bezochten tienduizenden mensen 145 projecten verspreid over heel Nederland. Kom jij ook dit jaar?

Lees ook: Werk jij in de Bouw & Infra? Let op deze veranderingen en trends in 2023 – PD personeel

 

Dag van de bouw 2023: dit moet je weten

Voor wie: voor jou, je vriend(in), broer, zus, vader, moeder, oftewel voor iedereen!

Wat: Open dag van bouw- en infrabedrijven

Waar: meer dan 150 bedrijven door het hele land

Wanneer: 17 juni 2023 (tijden verschillen per locatie)

Waarom: mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra.

Bekijk hier alle deelnemende projecten voor de dag van de bouw 2023: Projecten overzicht – Dag van de Bouw 

 

Hoe is het om te werken in de bouw- en infrasector via PD personeel? – Dag van de bouw 2023

Wij van PD personeel weten alles over de bouw- en infrasector. We hebben dan ook bijna 20 jaar ervaring in deze branche(s). In de afgelopen 20 jaar hebben we de grootste, leukste en interessantste bedrijven uit de bouw- en infra mogen helpen met technische toppers. Door het hele land hebben we mensen geholpen aan de ideale baan. Onze drie kantoren – Alkmaar, Amersfoort en Breda – vertegenwoordigen ons als technisch detacheringsbureau. We zijn dan ook niet zomaar een detacheringsbureau (en al helemaal geen uitzendbureau). Wij zijn een organisatie waarbij persoonlijkheid tot onze sterkste punten behoort. We staan erom bekend dat we de rol van persoonlijke mentor op ons nemen. Word je door ons geholpen aan die geweldige baan bij dat geweldige bouw- of infrabedrijf? Dan kun je verwachten dat we regelmatig contact met elkaar zullen hebben. We helpen je met alle vragen die je hebt. Heb je bijvoorbeeld een vraag over primaire en/of secundaire arbeidsvoorwaarden? Onze professionals hebben de kennis, vaardigheden en ervaring om je bij alles te helpen.

 

Werken als Revit Engineer in de bouw- en infrasector

Wat zeggen de mensen die via ons aan de slag zijn gegaan bij een bouw- en/of infra bedrijf? Ermis die als Revit Engineer werkt zegt vol enthousiasme: ‘’Dat Jessica mij via LinkedIn benaderd heeft ben ik erg blij mee. Jessica heeft immers meer voor me gedaan dan alleen het vinden van een baan. Ze hielp me met het opstellen van een nieuw CV en ze nam ontzettend goed de tijd om me te leren kennen. Zo wist ze precies wat ik zocht en wat ik wilde. Hiervoor ben ik op kantoor bij PD personeel uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek.’’ En: ”PD personeel hielp me met het vinden van een cursus zodat ik snel op het benodigde niveau zat. Daarbij werd ik ook financieel door PD personeel gesteund. Ik mag nu met geweldige nieuwe technologieën aan de slag! Met nieuwe laserscanners bijvoorbeeld, onder andere een variant die je op je hoofd zet en waarmee je zo je omgeving scant.’’ Ermis ervaart werkgeluk. Als Ermis gelukkig is, zijn wij ook gelukkig! :) 

 

Werken als (junior) Projectvoorbereider in de bouw

Sander is via ons aan de slag gegaan als junior projectvoorbereider in de bouw: ”Als starter weet je echter soms niet waar je het zoeken moet, en hoewel ik precies wist welk werk ik wilde doen, en bij wat voor soort bedrijf ik wilde werken, was het lastig om precies de juiste werkgever te vinden.” En ”Om mijn kansen bij potentiële werkgevers toch te vergroten besloot ik contact op te nemen met een detacheerder.’’ En ‘Ik wist wat ik wilde, dus ik ging simpelweg met meerdere detacheerders in gesprek om te zien wat ze me konden bieden. PD wist me direct in contact te brengen met twee bedrijven die aan mijn wensen voldeden” En ‘’PD personeel komt vaak langs om te zien hoe het gaat. Daarnaast hielpen ze me bij de onderhandelingen. Als starter wist ik niet goed welk salaris ik kon vragen, welke secundaire arbeidsvoorwaarden bij me passen en of ik een goed contract geboden kreeg. Ik vroeg me erg af wat anderen verdienen, wat marktconform is, hoe een goed contract überhaupt in elkaar steekt en wat eerlijk is naar mij en naar mijn werkgever toe.’’ Ondertussen zit Sander midden in de transitie van werken via een detacheerder naar direct in loondienst bij zijn werkgever! 

 

Werken als GIS adviseur bij een waterschap 

De 30 jarige Joyce werkt via ons als GIS adviseur voor een waterschap. Via Linkedin kwam Joyce uiteindelijk bij PD personeel terecht. ‘’Vrij kort daarna had ik een erg fijn gesprek met Peter Dorsman. Hij luisterde echt naar mijn wensen en nam ze daadwerkelijk serieus. Niet alleen dat: binnen een paar dagen wisten ze me te vertellen over een opdrachtgever die exact de rol bood waar ik naar zocht. Dat ging informeel en erg prettig met een bericht in de trant van ‘’Hé wat vind je hiervan?’’ En ”Ik ben ervan overtuigd dat ik zonder PD personeel niet zo snel een passende baan had gevonden als nu het geval was. Ze waren razendsnel, en wisten precies wat ik zocht en wat daarbij zou passen. Hoewel ik daarnaast nu bijna een jaar werkzaam ben bij deze opdrachtgever spreek ik Peter maandelijks. Hij komt dan langs bij mij op kantoor, we bespreken de status van mijn werk, hoe het gaat en of PD personeel nog wat voor me kan betekenen. Zelfs als er iets gebeurt in je privéleven dat invloed heeft op je werk is Peter er om even mee te praten. Zo kun je sparren, van elkaar leren en krijg ik advies waar ik wat mee kan.”  Joyce is dus ook erg te spreken over PD personeel. 

 

Wil jij ook net zoals Ermis, Sander en Joyce werken in de bouw & infra sector? 

Wil jij ook werkgeluk ervaren net zoals Ermis, Sander en Joyce? Dat kan! Wij willen jou graag helpen om de best passende baan te vinden en je het hele proces te ondersteunen. Wij creëren namelijk werkgeluk. Dat is ons motto en daar blijven we bij. Dus, zoek jij een baan in de bouw- en infrasector (of in andere technische branches)? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bekijk onze vacatures. Je kan ook vrijblijvend contact met ons opnemen en ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen. En ga jij ook projecten bezoeken op de dag van de bouw 2023?

onze vacatures. Je kan ook vrijblijvend contact met ons opnemen en ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen. En ga jij ook projecten bezoeken op de dag van de bouw 2023?

Bouw- en infra vacatures