Collega's aan het woord

23 mei 2022

Collega’s aan het woord: Rob de Kroon

In de wondere wereld van technische detachering kom je constant mensen met interessante verhalen tegen. PD heeft het doel om voor alle technici hun ideale werkplek te vinden en om een waardevolle samenwerking met hen aan te gaan. Daarom delen we in dit blog de bijzondere verhalen van onze gedetacheerde collega’s. Voor het eerste deel spreken we met projectleider Werktuigbouwkunde Rob de Kroon (links op de foto).

De zoektocht naar technisch geschoolde kandidaten brengt onze recruiters en accountmanagers naar alle hoeken van het wereldwijde web. InMails en e-mails worden verzonden, telefoontjes worden gepleegd en afspraken worden door het hele land gemaakt. Soms krijgen de techneuten zelf de tip om contact met PD op te nemen. Dat gebeurde in het geval van Rob de Kroon. Rob is gespecialiseerd in hydraulische systemen, regeltechniek en klimaattechniek in nieuw-, renovatie- en utiliteitsbouw. Na bijna twintig jaar in Nederland te hebben gewerkt, besloot Rob in 2005 om voor zichzelf te beginnen. Hij nam een klus als projectmanager aan die hem op de ABC-eilanden bracht. Nanegen jaar op Curaçao te hebben gewoond en gewerkt, ging hij weer terug naar Nederland. Zo begon ook onze samenwerking met Rob.

Hoi Rob, hoe ben je met PD in contact gekomen?
“Toen ik nog in Curaçao woonde, kreeg ik de tip om een bericht te sturen naar Michiel Vliek (commercieel directeur van PD. Rechts op de foto). Hij gaf aan dat hij twee weken later voor vakantie op het eiland zou zijn en dat wij elkaar daar konden ontmoeten. Dat had ik zeker niet verwacht, maar het kwam dus erg goed uit. We hebben elkaar toen in april op Curaçao ontmoet en tegen het einde van de maand had ik dankzij PD een online sollicitatiegesprek bij een erkende installateur”

En dit bleek zo’n goede match dat je gelijk naar Nederland vertrok?
“Begin juni vertrok ik naar Nederland om bij deze partij aan de slag te gaan. Twee maanden later gaven ze aan dat ze mij in vaste dienst wilde hebben. Toen heb ik in drie weken tijd mijn inboedel weer naar Nederland verhuisd en ging ik daar vast aan de slag. Dat ging weliswaar niet meer via PD, maar zonder Michiel had ik die klus nooit op het oog gekregen.”

Wist je al van jongs af aan dat je in de techniek wilde werken?
“Zeker. Zolang ik mij kan herinneren, heb ik altijd aan brommers gesleuteld. Ik heb op de middelbare school het atheneum gedaan en wilde naar de universiteit. Ik koos toen voor de opleiding Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Daar haalde ik best goede cijfers, maar het was me veel te theoretisch. Om die reden besloot ik de hogere technische school in de richting van werktuigbouwkunde te volgen.”

Naast zzp’er heb je voor verschillende bedrijven gewerkt als project- en bedrijfsleider, maar ook als engineer. In welke functie vond je het meeste werkgeluk?
“Ik haal veel plezier uit een afwisselende functie en vind het belangrijk om niet eenzijdig bezig te zijn. Zo vond ik de functie van engineer bijvoorbeeld in eerste instantie erg leuk, maar al snel ontdekte ik dat ik drie weken achtereenvolgens op kantoor zou zitten. Ik ben er juist aan gewend om veel locaties te bezoeken en dat doe je als projectleider behoorlijk vaak. Als alle andere arbeidsvoorwaarden kloppen, heeft een functie als projectleider werktuigbouwkunde wel mijn voorkeur.”

Onlangs hebben we wederom succesvol namens jou mogen bemiddelen en je een nieuwe uitdaging kunnen helpen. Wat deed je besluiten om weer bij PD aan te kloppen?
“Toen ik op mijn vorige baan enigszins uitgekeken raakte, besloot ik om weer een e-mail naar PD te sturen. Er stonden vrij snel een aantal gesprekken gepland en bij de derde partij vond ik mijn nieuwe baan. Al met al heeft het nog geen maand geduurd en dat vond ik fijn. Ik vind het ook niet erg om mij opnieuw via PD te laten detacheren. Mocht het onverhoopt niet goed verlopen bij mijn nieuwe baan, weet ik dat ik op PD kan terugvallen om nieuwe opties te zoeken. Het is fijn om daarop te kunnen rekenen.”