vacature project engineer bouwkunde

PD personeel vacatureProject Engineer Bouwkunde

Omgeving Noordhalland, 40 uur per week

Wij hebben een openstaande vacature voor een project engineer bouwkunde met als specialisatie calculaties in de omgeving Friesland. Heb jij een afgeronde HBO opleiding in de richting bouwkunde en kun jij het verschil aanbrengen in efficiëntie in het opstellen van een bouwbegroting dan is dit een interessante vacature.

De opdrachtgever is een bekende speler in de betonindustrie en hebben tal van  toonaangevende projecten op hun naam staan. Zij bestaan ruim 50 jaar hebben diverse vestigingen en er werken iets meer dan 200 mensen. De cultuur is no nonsens en doen wat we zeggen en zeggen wat wij doen. Het werken in een teamverband is een van de pijlers in hun succes.

Als project engineer bouwkunde met als specialisatie calculatie ben jij mede verantwoordelijk voor het opstellen van sluitende begrotingen. Jij zal vroegtijdig betrokken worden bij nieuwe projecten en weet vanuit jouw discipline een aanzienlijke bijdrage te leveren. Door onder andere na calculaties weet jij ontwikkelpunten aan te wijzen en zo projecten efficiënter in te richten.

Gevraagd profiel
Wil jij een goede invulling geven aan deze technische vacature dan zijn de gestelde criteria voor deze functie dat je een opleiding op HBO niveau afgerond hebt of aantoonbare ervaring bezit in een vergelijkbare functie op HBO niveau. Je kunt goed luister en weet op diverse niveaus te communiceren. Je bent goed met cijfers, kunt analyseren en hebt oog voor details. In het offerte stadium ondersteun je de accountmanager in de haalbaarheid van projecten geef je vanuit jouw technische specialisatie advies. Regelmatig heb je overleg met projectgroepen en bespreekt de voortgang van de bouwkundige projecten. Je bent ondernemend ingesteld en weet goed te anticiperen waardoor problemen in een vroegtijdig stadium aan het ligt komen en worden voorkomen. Je bent bekend met het LEAN methodiek en weet dit toe te passen binnen je eigen werkzaamheden. De opdrachtgever werkt met BIM (Bouw Informatie Model) dit is een integraal projectinformatie systeem waarmee projecten gemanaged worden. Je onderhoudt met diverse externe partijen contact en zal regelmatig projecten bezoeken. Als project engineer heb je de ambitie om door te groeien en waar nodig studies te volgen zodat je nog beter wordt in je functie.

Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden komen tot stand in overleg met de opdrachtgever en afhankelijk van jouw achtergrond, opleiding en aantoonbare ervaring. Indien je nog niet beschikt over de gevraagde kennis en ervaring maar deze functie spreekt jou wel aan dan zijn er wellicht opleidingsmogelijkheden om jou op termijn in te kunnen zetten op deze of een vergelijkbare functie.

Spreekt deze functie jou aan en wil je graag in gesprek komen met deze opdrachtgever laat dat ons dan weten per mail peter.dorsman@pdpersoneel graag ontvangen wij jouw cv en een korte motivatie waarom jij denkt geschikt te zijn voor deze functie. Voor meer informatie over de vacature project engineer kun je contact met mij op nemen via 072-5279071 en vragen naar Peter Dorsman.

Procedure
Sollicitatieprocedure is als volgt, na ontvangst van jouw cv en motivatie gaan wij na of dit past bij de functie en indien wij mogelijkheden zien ontvangen wij jou graag voor een kennismakingsgesprek. Wij zullen vervolgens de opdrachtgever informeren en dan zullen er nog één of twee gesprekken plaatsvinden bij de opdrachtgever. De eerste periode zal je gedetacheerd worden bij deze opdrachtgever en bij goed functioneren staat de mogelijkheid open tot een rechtstreeks dienstverband.

Kernwoorden:
technische vacature, projectleider, projectengineer, project engineer, bouwkunde, beton, projectmanager, projectmanagement, HBO opleiding, vacature, Friesland, LEAN, betonindustrie, commercieel, calculator, werkvoorbereider, engineering, engineer, bouwkundig bureau, aannemer, landelijk