Verschil uitzendbureau / detacheringsbureau

Vacature acountmanager detacheren

De overeenkomst tussen een uitzendbureau en een detacheringsbureau is dat ze beide bemiddelen op de arbeidsmarkt. De kwaliteit van bemiddeling kan in beide gevallen van hoog niveau zijn. Ook hoogopgeleide professionals kunnen via een uitzendbureau hun droombaan vinden. Echter in de praktijk zie je dat een uitzendbureau bemiddelt in korte arbeidsverhoudingen waar flexibiliteit het uitgangspunt is. Bij een detacheringsbureau kom je voor bepaalde of onbepaalde tijd in dienst en zal de relatie meer duurzaam zijn.

 

 

 

Bij een uitzendbureau is vaak geen sprake van een opzegtermijn, dus kan het voorkomen dat je op vrijdag krijgt te horen dat er maandag geen werk meer is…… Dit in tegenstelling tot bij een detacheringsbureau waar alle betrokken partijen een van te voren afgesproken opzegtermijn in acht moeten nemen, ook de werknemer.

 

Door deze verhouding zal een detacheringsbureau er voor moeten zorgen dat de match op een hoger niveau ligt. Het detacheringsbureau gaat voor langere tijd een relatie aan met de werknemer en de werkgever. Voor en tijdens de opdracht zullen er meerdere gesprekken plaatsvinden om er voor te zorgen dat een opdracht succesvol verloopt.

 

Zekerheid of flexibiliteit?

Ben je opzoek naar een vacature voor tijdelijke baan en maximale flexibiliteit dan kun je gebruik maken van een uitzendbureau. Ben je opzoek naar een opdracht voor langere tijd met meer uitdagingen, zekerheid en goede arbeidsvoorwaarden die overeenkomstig zijn met die bij de opdrachtgever kies dan voor een detacheringsbureau.