Vakantie! Bereikbaar of onbereikbaar?

Vakantie smartphone

We gaan deze zomer massaal weer op vakantie. Binnenland of buitenland, avontuurlijk of lekker aan het zwembad. Grote kans dat je een smartphone, tablet of laptop mee hebt genomen. Waarom eigenlijk? Gaat je werk door tijdens de vakantie? Ben je bang om iets te missen? Elke dag een fotootje op Facebook plaatsen om te laten zien dat je het leuk hebt?

 

Er zijn talloze redenen aan te voeren om lekker online te zijn. Stel je voor dat je even niks te doen hebt, dan kun je altijd nog op je telefoon gaan zitten scrollen. We zijn erg afhankelijk geworden van het digitale tijdperk en dit gaat dag en nacht door. Ook op vakantie. Of toch niet?

 

Even wat feiten op een rij: (bron: scp)

  • Vier op de vijf Nederlanders hebben een Smartphone;
  • De meeste vakantiegangers zoeken een bestemming met Wifi;
  • We besteden gemiddeld twee uur en een kwartier per dag op onze smartphone, tieners zelfs 4,5 uur;
  • We kijken gemiddeld vijf keer per uur op ons schermpje om te zien of we een berichtje hebben:

Natuurlijk zijn wij niet roomser dan de Paus. Sterker nog, de meesten van ons hebben minimaal één keer tijdens onze vakantie contact met kantoor of bekijkt zijn werkmail. We gaan dan ook niet prediken dat je dit wel of niet moet doen. Belangrijk is dat je een hele fijne vakantie hebt op de manier die het beste bij je past. Ook als dat betekent dat je even niet reageert op die fantastische baan die we voor je in petto hebben. Je bent namelijk op safari en bent druk om de big five te spotten. Of je duikt net in het zwembad om af te koelen van een uurtje zonnen. Doe vooral wat goed bij je past en kijk eens om je heen. Er gebeurt van alles en dat is een mooie herinnering, gezien, door jou en je reisgenoten om nog eens lekker over na te praten. Offline!