Sollicitatietips, de eerste indruk

Handshake PD personeel

De eerste indruk, bij een sollicitatiegesprek, bij het lezen van een CV en het lezen van een vacaturetekst.

 

Een eerste indruk…… hou er rekening mee dat er 3 eerste indrukken zijn tijdens een sollicitatieprocedure. Belangrijk is dat er overeenstemming is in deze momenten want dat maakt het totaalbeeld compleet en interessant voor een werkgever.

Het uitgangspunt hierin is jouw verwachting die ontstaat bij het lezen van een vacaturetekst. Dit zegt iets over de werkgever en waar jij op in kan spelen met jouw CV. Vervolgens kun jij aan de slag met het vormgeven van de 2e eerste indruk. Lees de vacature goed door, ga op zoek naar meer informatie over de werkgever en kijk op welke punten jij een toegevoegde waarde kan leveren en waar er raakvlakken zijn.

 

Ga op de stoel van de werkgever zitten en bedenk of jij de ideale medewerker bent voor de vacature. Denk in mogelijkheden en stel jezelf vragen die de werkgever zou kunnen stellen. Hoe minder vragen er ontstaan bij een werkgever bij het lezen van een CV hoe beter.

 

De 3e eerste indruk komt van twee kanten tijdens een gesprek. Natuurlijk wordt je uitgenodigd want jij hebt er voor gezorgd dat de 2e eerste indruk goed overeen komt met het gewenste functieprofiel. Nu komt er een nieuw aspect bij en dat is de non-verbale communicatie. Alles wat op papier staat is duidelijk en nu gaat het er om wie jij bent en hoe je over komt. Van deze eerste indruk wordt 55% bepaald door je lichaamshouding. Houd er rekening mee dat dit ook voor de werkgever geldt waar je mee in gesprek gaat. Probeer hier een goede indruk van te krijgen. Van deze eerste indruk wordt 38% bepaalt door je stem, probeer daarom te ontspannen. Dit lukt het beste als je een goede voorbereiding doet. Uiteindelijk wordt 7% bepaald door je woordkeuze en je zinsopbouw. Je mag altijd even nadenken over een antwoordt en dat is beter dan denken tijdens het geven van een antwoord. Ook kun je aangeven dat je ergens later op terugkomt omdat je er even over na wilt denken.

 

Bij PD personeel houden we rekening met deze gegevens en helpen je bij het voorbereiden op een gesprek. Ook wanneer de vacature niet helemaal aansluit op jouw CV  kunnen wij als ambassadeur voor jou optreden bij onze opdrachtgevers en op die manier rekening houden met de spanning die zou kunnen optreden tijdens een 1e indruk. De persoonlijke match vinden wij belangrijk en ondersteunen jou bij het sollicitatieproces. Neem voor meer informatie over onze aanpak contact met ons op. Via onze update zullen we regelmatig sollicitatietips geven.

 

Kijk ook eens op onze Linkedin pagina PD personeel en Linkedin pagina PD professionals.