Maak kennis met een aankomend Modelleur Elektrotechniek

modelleur electrotechniek tekenaar

 

Wij laten jullie graag kennis maken met Dennis, tekenaar en aankomend modelleur elektrotechniek. Dennis is voor ons geen onbekende. Hij is nu voor de tweede keer werkzaam voor PD personeel. Sinds 26 april 2018 is Dennis opnieuw bij ons in dienst en daar zijn alle betrokken partijen erg blij mee.

 

 

Dennis is op dit moment gedetacheerd bij Van Hees Elektrotechniek B.V. in Tilburg. Bij Van Hees krijgt hij de kans om zich te ontwikkelen richting modelleur elektrotechniek (Revit). Dit was een van de doorslaggevende factoren om voor deze werkgever te kiezen. Naast dat de informele sfeer en de werklocatie (hij kan nu op de fiets naar het werk) Dennis aanspreken, vind Dennis het erg belangrijk dat hij zichzelf professioneel verder kon ontwikkelen. Van Hees kennen wij als organisatie erg goed en wij hebben hier meerdere medewerkers aan het werk.

 

Dennis en PD personeel

Modelleur elektrotechniek.In 2011 leerden Dennis en PD personeel elkaar al kennen. Op dat moment had Dennis pas enkele jaren ervaring als tekenaar elektrotechniek. Na een uitgebreid kennismakingsgesprek met PD personeel om zijn ambities, kennis, kunde en wensen vast te stellen is Dennis samen met Daniel Vogelezang op een aantal sollicitatiegesprekken geweest. Hij is bij één van onze opdrachtgevers begonnen en na een periode van detachering is Dennis is dienst gegaan bij deze opdrachtgever. Nu zeven jaar later zijn wij weer in contact gekomen met Dennis omdat hij op zoek was naar een nieuwe uitdaging. We hebben hem wederom uitgebreid gesproken over zijn huidige wensen en ambities.

 

In dit gesprek is duidelijk geworden waar Dennis zoekende naar was: een uitdaging waar hij meer kan doen dan het “simpele” tekenen. Daarbij wilde hij vastigheid, na enkele jaren op projectbasis gewerkt  te hebben. Hij zat zelf te denken aan een functie als werkvoorbereider/tekenaar. Samen met Dennis hebben wij meerdere opdrachtgevers en mogelijkheden besproken. In overleg met Dennis hebben we samen bepaald welke opdrachtgevers we voor hem gingen benaderen. Hij werd al snel door meerdere partijen uitgenodigd voor een eerste kennismakingsgesprek.
Zo ging hij als eerste op gesprek bij Van Hees Elektrotechniek. Na een kennismaking met de directeur, ging Dennis samen met Max in gesprek met de projectmanager die Dennis uitgenodigd had. Later schoof hier ook Wilfried, hoofd tekenkamer, bij aan: “Er was gelijk een klik en ik had vertrouwen in zijn kwaliteiten door de projecten waar Dennis al aan had gewerkt”. Dennis had zijn keuze na dit gesprek al gemaakt. “Toen ik samen met Max naar buiten liep wilde ik de andere gesprekken al afzeggen” zegt Dennis. Na een weekend nadenken en het gesprek te laten bezinken is de keuze gemaakt om voor Van Hees te kiezen. Dennis heeft nog steeds regelmatig contact met PD personeel er staan al diverse contactmomenten ingepland.

 

Mocht jij nou ook net als Dennis op zoek zijn naar een rol als junior/aankomend modelleur elektrotechniek, bekijk dan bijvoorbeeld de volgende vacature.

 

VanHees Elektrotechniek B.V.

tekening techniekVanHees Elektrotechniek B.V. in Tilburg is een elektrotechnisch installatiebedrijf dat projecten realiseert in zowel de woningbouw als de utiliteit. Het is een vooruitstrevend bedrijf op elektrotechnisch gebied met een laagdrempelige bedrijfscultuur. Het bedrijf werkt zelfstandig op grote utiliteitsprojecten. Daarnaast werken zij ook samen met bouwbedrijven in de woningbouw in de rol van installatietechnisch adviseur.

 

Dennis werkt nu 1,5 maand bij Van Hees en hij gaat elke dag met plezier naar zijn werk. “Er zijn al twee evenementen georganiseerd voor alle medewerkers. Zo gaan we binnenkort met de hele club naar een dierentuin” aldus de nieuwe werknemer. Wilfried voegt hier later aan toe: “er worden elk jaar meerdere uitjes en evenementen georganiseerd voor het personeel, zo hebben we familiedagen en zijn we een paar jaar terug een weekend naar Movie Park Germany geweest. Het enige wat je zelf moest regelen was het vervoer”.

 

Dennis als aankomend Modelleur Elektrotechniek

techniek installatietechniekDennis werkt op de tekenkamer samen met vier collega’s en hij ervaart de samenwerking als erg prettig. Naast het hoofd van de tekenkamer zit er een ervaren tekenaar die vooral revisiewerk doet, dit zijn de twee leermeesters van Dennis. De andere twee op de tekenkamer doen vooral woningbouw, één daarvan is net als Dennis nog lerende en gaat nog naar school. De andere is een modelleur die veel in Revit werkt. Dit geeft aan dat er bij Van Hees ruimte is om te leren en dat iedereen de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Het leertraject van Dennis, richting modelleur elektrotechniek, wordt gestart wanneer hij de basis zelfstandig beheerst. De twee grote utiliteitsprojecten waar Dennis nu aan werkt helpen hem om die basis op korte termijn eigen te maken. Daardoor kan hij na de bouwvak starten met het leren van Revit.

 

De twee utiliteitsprojecten zijn fabriekshallen met kantoren, showrooms en productieruimtes. In deze hallen zitten bijna alle disciplines aan elektrotechniek. Zo zitten er beveiligingstechnieken als CCTV, toegangscontrole en brandmeldinstallaties in, maar natuurlijk ook verlichting en diverse spanningsrails. Dit is voor Dennis uitdagend omdat hij hierdoor ervaring op doet met diverse disciplines. Hij maakt hiernaast ook berekeningen voor de installaties en denkt hij mee met hoe de installaties zich verweven door het gebouw. Dennis geeft aan dat hij op een juiste plek binnen een fijne organisatie zit. Hij kan zich op meerdere vlakken verder kan ontwikkelen krijgt veel vrijheid.

 

Dennis; wij wensen jou erg veel succes met deze uitdaging als modelleur elektrotechniek en we hopen uiteraard op een fijne samenwerking de aankomende tijd.

 

Mocht je ook toe zijn aan een nieuwe uitdaging, dan kan je altijd contact met ons opnemen. Wij gaan altijd samen met jou op zoek naar de passende vervolgstap. We zijn hierbij niet gebonden aan een selectief aantal bedrijven of vacatures. We kijken naar wat jij belangrijk vindt. Waar je kennis en ambitie liggen. Op basis daarvan maken wij een selectie van vacatures en/of bedrijven. Voor een actueel overzicht van onze vacatures klik je hier. Staat er voor jou geen passende vacature tussen? Dan kun je altijd een open sollicitatie aan ons richten.

 

Neem contact met ons op via:
breda@pdpersoneel.nl l 076 – 548 21 00
alkmaar@pdpersoneel.nl l 072 – 527 90 60
amersfoort@pdpersoneel.nl l 033 – 465 66 02
bouweninfra@pdpersoneel.nl l 072 – 527 90 71

 

Volg ook onze social media kanalen en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Facebook | Twitter | Instagram