Kiezen voor een interessante baan

Handshake PD personeel

Als de economie aantrekt ontstaan er ook meer technische vacatures, de kans is groot de je als werkzoekende binnenkort weer meer keuze hebt.

 

Tijdens deze keuze speelt er een aspect mee in ons onderbewuste waar wij niet altijd rekening mee houden. Je gaat de beloning onbewust koppelen aan het gewicht van de functie, is het een saaie of een interessante functie in combinatie met de beloning?

 

 

Onwaarschijnlijk vaak kiezen we voor een saaie baan in plaats van een interessante baan volgens een artikel in de Chicago Tribune. De oorzaak hiervan is dat de beloning die bij de baan wordt aangeboden niet overeenkomt met jouw perceptie. De stelling in het onderzoek is dat je twee banen aangeboden krijgt met een vergelijkbare beloning. De ene baan kost jou weinig moeite om invulling te geven en de andere baan doet een serieus beroep op jouw competenties. Op termijn zal de baan waar je uitgedaagd wordt meer voldoening opleveren. ‘Geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken. (Confucius 551 v.C – 479 v.C.)’ Echter op het moment dat wij deze keuze moeten maken gebeurt er iets vreemds.

 

Je gaat een afweging maken in combinatie met de beloning, dit noemen we het ‘effort aversion’ effect.

De baan die om extra inspanning vraagt zou volgens onze perceptie extra beloond moeten worden ten opzichte van de saaie baan. Omdat dit niet het geval is lijkt het eerlijker om voor de saaie baan te kiezen…… Meer dan één derde van de respondenten kiest voor de saaie baan.

 

Wij kunnen je ondersteunen in het vinden van een interessante baan in de techniek en voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met ons.