AZ netwerkcup 2015

Voetbaltoernooi PD personeel

Het is weer tijd om ons voetbaltalent aan de buitenwereld te vertonen. Na een meditatief jaar waarin wij ons allen in stilte aan het voorbereiden waren voor een sportieve confrontatie met een aantal andere lokale bedrijven in het AZ stadion kwam het beest weer in ons los. De eerste wedstrijd was er een van onderschatting aan de zijde van onze tegenstander.

Het feit dat onze sportieve voetbaldames niet alleen een voetbaltenue aan hadden getrokken maar zich ook daadwerkelijk fysiek met het spel in het veld gingen bemoeien was een aspect waar de tegenstander duidelijk niet mee overweg kon. Hierdoor met overtuiging de winst in ons voordeel weten te beslechten.

 

De tweede confrontatie was er een van bezinning aan onze kant. Het was overduidelijk dat dit team in de voorbereiding er rekening mee heeft gehouden dat wij een mixed team in veld hadden staan. Ondanks een verschrikkelijke onderschatting aan hun zijde, waardoor een lopje van Angelique over twee bloeddorstige tegenstanders die niet zouden misstaan in het eerste, van een ergens rond het IJsselmeer liggend voetbaldorp, waren wij niet in staat om dit hoge niveau te prolongeren.

 IMG_3158

De derde wedstrijd was er een van weinig tegenstand. Als de bierkraan eerder opengegaan zou zijn dan had de tegenstander een excuus gehad voor het weinig initiatiefvolle spel wat er vertoond werd. Wij liepen op halve kracht in het veld rond omdat wij onze krachten wilde sparen voor de laatste confrontatie van de dag. De wedstrijd is gewonnen maar zonder dat wij hier voldoening uit gehaald hebben.

 

In de vierde wedstrijd kwamen wij in oog te staan met potentiële toernooiwinnaars. En ondanks dat wij het speelveld betraden als een geolied team waarbij de saamhorigheid een ultiem hoogtepunt bereikte, waren wij niet in staat om dit technisch spelende team het hoofd te bieden. We hebben als tijgers gestreden tot de laatste seconde, echter moesten wij onze meerdere erkennen.

 

Hierna ging de bierkraan open en de barbecue aan waardoor in korte tijd onze focus werd verlegd naar het sociale aspect van deze sportieve middag. Wij hebben onze nederlaag geaccepteerd en gaan weer onze sportieve cocon in, om ons in stilte voor te bereiden op het treffen van volgend jaar.

 

Onze dank en bewondering voor de organisatie van deze sportieve middag. Het veld lag er bij als een biljartlaken en alle randzaken waren tot in de puntjes verzorgd.