Vacature Unitmanager werktuigbouwkunde Breda

HIER BEGINT JOUW TOEKOMST ALS UNITMANAGER WERKTUIGBOUWKUNDE BIJ PD PERSONEEL BREDA

WAAR WERK JE AAN

Altijd al zelf willen ondernemen? Verantwoordelijk willen zijn voor je eigen unit, je eigen business, je eigen team kunnen samenstellen en dit allemaal bij een organisatie die jouw de vrijheid en de middelen geeft om dit ook te kunnen bewerkstelligen. Ben jij de specialist in het vakgebied werktuigbouwkunde en toe aan het ondernemerschap, managen en succesvol zijn, dan zijn wij op zoek naar jou!

PD personeel is specialist in het bemiddelen van middelbaar en hoger opgeleid technisch personeel. Op onze kantoren zijn de diverse vakgebieden verdeeld over gespecialiseerde businessunits. Het kantoor in Breda is reeds jaren succesvol actief in de installatietechniek. Naast deze branche is er behoefte aan uitbreiding met een nieuw vakgebied: Werktuigbouwkunde (WTB).

De functie van unitmanager kenmerkt zich door een combinatie van management van je interne team en de activiteiten van een (senior) accountmanager in het vakgebied. Je stuurt direct de recruiter(s) en accountmanager(s) binnen je unit aan en draagt samen zorg voor rendement. Je bent de kartrekker en inspirator van je team en draagt de verantwoordelijkheid over het commerciële succes van je businessunit. Je kent de markt, weet hoe je je specialisten moet  werven en je relaties moet beheren. Je weet als ambassadeur van je opdrachtgevers je potentiële nieuwe externe medewerkers te enthousiasmeren en te binden. Daarnaast draai je je hand er niet voor om met bestaande en nieuwe relaties uitstekende commerciële afspraken te maken voor de langere termijn. Je staat hierbij voor een langdurige en waardevolle samenwerking voor alle partijen. Deze werkwijze weet je met jouw enthousiasme en energie feilloos op je collega’s binnen je unit over te brengen. Daarnaast coach je de mensen individueel en houdt je je bezig met hun ontwikkeling.

Het leuke van deze vacature van (aankomend) unitmanager WTB is dat je dit alles zelf mag opbouwen. Je maakt een mooie vervolgstap in je carrière, krijgt de vrijheid om te ondernemen in loondienst en mag je eigen unit opbouwen. Je start in een 360-graden rol, waarbij je verantwoordelijk bent voor het recruiten, bemiddelen en begeleiden van nieuwe externe specialisten. Je bent tevens verantwoordelijk voor het creëren van afzetmogelijkheden en maken van commerciële afspraken binnen het jouw bekende vakgebied werktuigbouwkunde. Door je uitstekende kennis van de markt en voortvarende manier van werken weet je vraag en aanbod voorspoedig bij elkaar te brengen en bouw je binnen enkele maanden een stabiel werkend bestand op. Na een succesvolle eerste periode van maximaal 1 jaar heb je de vrijheid om een recruiter en/of accountmanager te werven, ter ondersteuning van jouw eigen businessunit. Je wordt daarbij uiteraard ondersteund en gefaciliteerd door je collega’s en je branchemanager. Je kunt op kantoor gaandeweg te allen tijde ondersteuning van je collega’s verwachten en sparren met de unitmanager van het andere vakgebied. Succes maken doe je samen!

WAAROP KUN JE REKENEN

 • Een uitdagende functie met geweldige doorgroeimogelijkheden binnen de leukste arbeidsbemiddelaar van Nederland;
 • De kans om je eigen winkel te bouwen, omringd door enthousiaste, gedreven en ervaren collega’s;
 • Een bruto maandsalaris van € 2.800,00 tot € 3.900,00 bruto per maand, afhankelijk van kennis en ervaring met daarbij natuurlijk 8% vakantiegeld en een riante bonusregeling op basis van de door jou zelf opgestelde begroting;
 • Een bedrijfsauto met tankpas, en andere hulpmiddelen zoals: telefoon en PC/eventueel laptop behoren tot de mogelijkheden;
 • Elk half jaar bekijken we kritisch met elkaar je ontwikkeling, competenties en wensen, waarna we gezamenlijke vervolgdoelen stellen voor je eigen ontwikkeling. Het volgen van een passende opleiding hoort hierbij tot de mogelijkheden.
Wil je meer weten over PD personeel?

HIER WORDEN WIJ ENTHOUSIAST VAN

 • Een afgeronde opleiding op HBO-niveau in technische en/of commerciële richting;
 • Ervaring binnen de arbeidsbemiddeling op middelbaar en hoger opgeleid niveau;
 • Kennis van en ervaring binnen arbeidsbemiddeling in het vakgebied werktuigbouwkunde;
 • In staat zelfstandig te acquireren en rendabele commerciële afspraken te maken;
 • Je bent flexibel en bereid een grote diversiteit werkzaamheden op te pakken;
 • Je bent zelf startend, evenwichtig, creatief, energiek, welbespraakt en hebt een flinke dosis humor;
 • Je bent oplossingsgericht, inspirator van je team en laat je niet door tegenslagen uit het veld slaan;
 • Je bent een uitstekende en vertrouwenwekkende gesprekspartner voor zowel je klanten als je interne en externe collega’s;
 • Je ambieert een leidinggevende rol en bent bereid hier in te investeren;
 • Je kunt je kwetsbaar opstellen en gaat goed om met (opbouwende) feedback.

HIER BEN JE OP JE BEST ALS …

Al 17 jaar is PD personeel specialist op het gebied van detacheren van technisch middelbaar- en hoger opgeleid personeel. Vanuit 4 kantoren door het land en een specialistisch kantoor op Schiphol nemen wij technische specialisten aan de hand en begeleiden ze naar een passende vervolgstap in hun carrière, zowel voor de langere termijn bij PD als met een uiteindelijke overname door onze klanten. Wij voorzien klanten in capaciteitsvraagstukken en bieden ze oplossingen voor zowel projectmatige opdrachten voor de langere termijn als structurele invulling.

De organisatie van PD personeel kenmerkt zich door een persoonlijke benadering, denken in mogelijkheden en het creëren hiervan. Het ontwikkelen en laten (door)groeien van onze mensen staat hierbij centraal. Van recruiter naar accountmanager of fieldmanager, van accountmanager naar unitmanager of key-accountmanager. Alles is mogelijk, de bal ligt bij jou.

HIER KUN JE SOLLICITEREN

Ben je enthousiast geworden? Laat het ons weten! Je kunt voor meer vragen terecht bij Daniel Vogelezang, businessmanager PD personeel Breda. Als je wilt solliciteren kun je je cv met motivatie sturen naar daniel@pdpersoneel.nl. Je kunt ook een whatsapp sturen naar telefoonnummer 06-45558149. We komen graag met je in contact!

WAAR KOM JE TE WERKEN

Wat je over ons moet weten? We zijn een nuchter, praktisch bedrijf. Onze hechte teams werken op de locaties Alkmaar, Amersfoort en Breda. De meeste mensen werken hier jaren, wat in onze ogen een goed teken is. We lopen hard voor elkaar en lachen ook veel.